Δανείζουμε στο μέλλον, αντί να δανειζόμαστε από αυτό

Δύο επιχειρήσεις παραγωγής vegan τροφίμων στο Εδιμβούργο έλαβαν χρηματοδότηση με μορφή δανείου ύψους 75.000 λιρών (περίπου 82.000 €) από την DSL Business Finance, ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο.

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Η οικογενειακή επιχείρηση Planet Kuku παράγει vegan φριτάτα από ρεβυθάλευρο. Ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού του Mateusz Noniewicz και της Maria Janowczyk το 2015 πουλώντας σε υπαίθριες αγορές και φεστιβάλ. Τον Αύγουστο του 2017 μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη αλλά κοινόχρηστη εγκατάσταση, και τώρα πλέον θα μπορέσει να μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις και να πενταπλασιάσει την παραγωγή της.

Πάγκος της Planet Kuku σε υπαίθρια αγοράΠάγκος της Planet Kuku σε υπαίθρια αγορά. - Πηγή: Facebook.

Παρόμοια περίπτωση αποτελεί και αυτή της Sabine Klaus-Carter που τον Απρίλιο του 2017 ίδρυσε την Saltire Coconuts και παράγει vegan ψωμάκια καρύδας χωρίς γλουτένη. Η ιδέα για τα προϊόντα της Sabine έρχεται από την καθημερινότητά της με τον γιό της Κάλβιν, που έχει σοβαρές διατροφικές αλλεργίες. Έχοντας εμπειρία στη δημιουργία τέτοιων ασυνήθιστων προϊόντων, και έχοντας λάβει θετικά σχόλια από όσους είχαν δοκιμάσει, αποφάσισε να δημιουργήσει τη σειρά Calvin’s Free From Foods. Με τη χρηματοδότηση θα μπορέσει και η εταιρεία της Sabine να εγκαταστήσει εξοπλισμό που θα της επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγή της.

H Sabine με την οικογένειά της.H Sabine με την οικογένειά της. - Πηγή: Facebook.

Πίσω από αυτές τις ευχάριστες ειδήσεις βρίσκεται η DSL Business Finance, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία. Δίνει δάνεια έως 50.000 λιρών (περ. 55.000 €) σε νεοφυείς επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε δανειακά κεφάλαια.

Και οι δύο επιχειρήσεις υποστηρίχθηκαν για να αναπτύξουν και να φέρουν στην αγορά περισσότερες επιλογές που προωθούν το κοινό καλό. Ανυπομονούμε να ακούσουμε για περισσότερες τέτοιες ιστορίες και στην Ελλάδα!

Τα vegan τρόφιμα έχουν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα από τα ζωικά και έτσι, η DSL Business Finance αντί να συνεισφέρει στο να δανειζόμαστε από το μέλλον μας, δανείζει σε μικρές επιχειρήσεις για να χτίσουν ένα μέλλον που ευνοεί και τις επόμενες γενιές.

© Vegan Times 17 Dec 2020

Δημοσιεύτηκε: 17/12/2020
Ενημερώθηκε:
16/03/2022