Πρωτεΐνες αυγών από μικροοργανισμούς γίνεται; Ναι, γίνεται!

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Ποιος;

Η start-up εταιρεία Clara Foods…

Tί;

…ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία ζυθοποιίας ΖΧ Ventures, για να ανταλλάξουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να δημιουργήσουν πρωτεΐνες αυγών χωρίς να χρησιμοποιούν κότες, αλλά ζυμομύκητες και άλλους μικροοοργανισμούς.

Πού;

Η εταιρεία βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Λοιπές πληροφορίες

Η Clara Foods παράγει ήδη διάφορες πρωτεΐνες φυτικής προελεύσεως που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων. Το ζήτημα είναι να μπορέσει να ανταγωνιστεί σε κόστος τις αντίστοιχες ουσίες ζωικής προελεύσεως που βρίσκονται σε πλήθος προϊόντων (π.χ. καζείνη, αλβουμίνη, κολλαγόνο).

Ένας βασικός στόχος της συνεργασίας της Clara Foods με την ZX Ventures είναι, όπως αναφέρει ο CEO της Clara Foods, Arturo Elizondo, οι πρωτεΐνες φυτικής προελεύσεως, που παράγει η εταιρεία και δύνανται να αντικαταστήσουν με τα ίδια αποτελέσματα τις ζωικές να γίνουν εύκολα διαθέσιμες στην αγορά.

Ένα προϊόν το οποίο έχει λανσάρει η Clara Foods είναι η αλβουμίνη μη ζωικής προελεύσεως. Η μη ζωική αλβουμίνη είναι δημοφιλής στην αγορά, πρώτον διότι πολλές εταιρείες επιθυμούν να δημιουργήσουν προϊόντα χωρίς αυγό, και δεύτερον διότι οι εταιρείες επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια εισροή που να είναι ασφαλής και να μην υπόκειται στις διακυμάνσεις τιμής που είναι συχνές στα αυγά λόγω της γρίπης των πτηνών, της σαλμονέλας, και τελευταία με τον covid-19.

© Vegan Times 29-04-2021

Δημοσιεύτηκε: 30/04/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022