Το πρώτο vegan νηπιαγωγείο της Αυστραλίας

Vegan Life

16/03/2022

Ποιος;

Tο Sustainable Play (= βιώσιμο παιχνίδι)…

Tί;

…είναι το πρώτο vegan νηπιαγωγείο της Αυστραλίας.

Πού;

Στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Πότε;

Αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές φθινοπώρου του 2021.

Λοιπές πληροφορίες

Το σχολείο θα φιλοξενεί μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 3-5 ετών. Το σχολείο ενθαρρύνει το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους καθώς πρεσβεύει πως το παιχνίδι στη φύση φέρνει πιο κοντά τα παιδιά με το περιβάλλον και τον φυσικό κόσμο.

Παιδί παίζει στη φύση Εικόνα: Allan Mars | Pexels

Θα προσφέρονται αποκλειστικά vegan γεύματα τα οποία θα παρασκευάζονται στον παιδικό σταθμό με υλικά από τον κήπο του παιδικού σταθμού. Το μενού θα ανανεώνεται εβδομαδιαίως και θα περιλαμβάνει πιάτα όπως mac n’ cheese με τόφου, σάντουιτς με τόνο ρεβιθιού, μάφινς κολοκυθιού και καρότου, και vegan παγωτό από μπανάνα. (Για περισσότερες ιδέες, δείτε το άρθρο μας "Τί τρώει ένα βίγκαν παιδάκι".)

Το σχολείο είναι θα εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και θα εφαρμόζει πολλές άλλες βιώσιμες πρακτικές εκτός του φαγητού. Θα κάνει ανακύκλωση και θα διαθέτει επίσης δεξαμενές αποθήκευσης βρόχινου νερού.

Το vegan νηπιαγωγείο δεν είναι το πρώτο στον κόσμο καθώς vegan νηπιαγωγεία ήδη λειτουργούν στην Αμερική (όπως του The Muse School και το Scandi School), στη Γερμανία (το Mokita), στην Ιταλία, στο Ισραήλ.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

© Vegan Times 08-02-2021

Δημοσιεύτηκε: 08/02/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022