Ευεξία: Είναι ατομική ή συλλογική υπόθεση; [ομιλία της Αναστασίας Ψειρίδου]

Vegan Life

05/06/2023
Μια αναγκαία πράξη ατομικής, δημόσιας, και εταιρικής ευθύνης προς όφελος όλων

Η Αναστασία Ψειρίδου σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Cambridge. Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Μικροοικονομικής, Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Την καλέσαμε να μιλήσει στο πλαίσιο του Vegan Corner που οργανώθηκε από την Vegan Times, 12-14 Απριλίου στη Helexpo.

Στην ομιλία της εστιάζει στην έννοια της στενότητας των πόρων που η παγκόσμια οικονομία έχει στη διάθεσή της για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες ενός αυξανόμενου πληθυσμού. Εξηγεί ότι το υφιστάμενο πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης, ενώ αυξάνει την ευεξία μας σήμερα, υποσκάπτει την δυνατότητά μας, όπως και των μελλοντικών γενεών, να την διατηρήσουμε στο μέλλον.

Προτείνει τον επανασχεδιασμό της παραγωγής και της κατανάλωσης ως εφικτή αλλά και αναγκαία πράξη ατομικής, δημόσιας, και εταιρικής ευθύνης για να μπορούμε να απολαύσουμε όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον, ό,τι μας είναι επιθυμητό.

Στις ερωτήσεις και απαντήσεις συμμετέχει ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιανός, συγγραφέας των βιβλίων “Ευημερία χωρίς ανάπτυξη” (Gutenberg 2016) και “Περί πλούτου και σταθερής οικονομίας” (Καστανιώτης 2018)].

© Vegan Times 16-07-2019

Δημοσιεύτηκε: 16/07/2019
Ενημερώθηκε:
05/06/2023