Το πρώτο νοσοκομείο που προσφέρει μόνο vegan φαγητό

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Ποιος;

Το Hayek Hospital

Τί;

…ξεκίνησε να προσφέρει αποκλειστικά vegan φαγητο στους ασθενείς του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο ήδη προσέφερε, από τον Σεπτέμβριο του 2019, βίγκαν φαγητό στο εστιατόριο του. 

https://www.instagram.com/p/CL34isaMYcp/ Εικόνα: hayekhospital | Instagram

Πού;

Στη Βηρυτό, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Πότε;

Την 1η Μαρτίου του 2021.

Γιατί;

Το Νοσοκομείο θεωρεί ότι δεν πρέπει να προσφέρει στους ασθενείς φαγητά που αυξάνουν την πιθανότητα νόσου και μειώνουν το προσδόκιμο ζωής.

Λοιπές πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια της μετάβασης στην πλήρη προσφορά vegan γευμάτων στο νοσοκομείο, προσφέρονταν και non vegan επιλογές εξηγώντας στους ασθενείς ωστόσο τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγικής διατροφής. Από την 1η Μαρτίου όμως προσφέρονται μόνο vegan γεύματα καθώς, όπως αναφέρει το ίδιο το νοσοκομείο: “Οι ασθενείς μας δεν θα ξυπνούν από το χειρουργείο και θα τους προσφέρεται γάλα και αυγά… Φαγητό που ίσως συνετέλεσε στα προβλήματα υγείας τους […] Δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο για τρόφιμα τα οποία φέρνουν τους ανθρώπους εδώ ως ασθενείς”.

Τα φαγητά περιλαμβάνουν vegan κρουασάν, φυτοφαγικά φαχίτας, μπιφτέκια καθώς και “βιγκανοποιημένες” παραδοσιακές λιβανέζικες γεύσεις.

dinner hayek hospitalΈνα από τα πιάτα, γεμάτο φαγητά που όλα προάγουν την υγεία.

Το Νοσοκομείο είναι πιστοποιημένο με το ISO9001. Ο George Hayek, γιατρός και ιδιοκτήτης του Νοσοκομείου, vegan από το 2010, θεώρησε ηθικό χρέος του να σταματήσει να προσφέρει στους ασθενείς του νοσοκομείου τρόφιμα που είναι επιβλαβή για την υγεία. Επίσης, τονίζει ότι τα τρόφιμα που πλέον προσφέρει το Νοσοκομείο δεν δημιουργούν πανδημίες.

"Όταν το CDC των ΗΠΑ δηλώνει ότι 3 από τις 4 νέες μεταδοτικές ασθένειες προέρχονται από ζώα, όταν τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ασθενείς που υποφέρουν και πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης, τότε η πιο λογική και ηθική απόφαση για κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας είναι να σταματήσει την πηγή των ασθενειών, παρά να θεραπεύει τα συμπτώματα."

hayek hospitalΕικόνα: Hayek Hospital  | www.hayekhospital.com

Ακόμα και τα χάρτινα σουπλά έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να μην περιέχουν ζωικά τρόφιμα. Στα καινούρια σουπλά αναγράφεται “Το χούμους ποτέ δεν δημιούργησε μια πανδημία”.

Το νοσοκομείο έχει ενεργό παρουσία στο Instagram, όπου ενημερώνει το κοινό για τα οφέλη της φυτοφαγίας στην υγεία, για τις συστάσεις, για την υγιεινή διατροφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για τα συμπεράσματα της ερευνητικής βιβλιογραφίας· ταυτόχρονα ενημερώνει για τις ηθικές διαστάσεις της διατροφής.

Έχει διοργανώσει πάνω από 10 συνέδρια με θέμα την υγεία και την φυτοφαγική διατροφή, σεμινάρια εκπαίδευσης των εργαζομένων, καθώς και προβολές ταινιών για τον βιγκανισμό.

Η γνώμη μας

Η υιοθέτηση μιας φυτοφαγικής διατροφής είναι ωφέλιμη για την υγεία, και μπορεί όχι μόνο να αποτρέψει την εμφάνιση κάποιων ασθενειών, αλλά και να αντιστρέψει την πορεία τους. Επίσης, η αντικατάσταση ζωικών με φυτικά τρόφιμα μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης νέων πανδημιών. Δεδομένων αυτών, το λογικό θα ήταν όλα τα νοσοκομεία να κάνουν το ίδιο με το Hayek Hospital.

Περιμένουμε το επόμενο με ανυπομονησία!

© Vegan Times 24-03-2021

Δημοσιεύτηκε: 24/03/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022