Vegan ταραμοσαλάτα με άρωμα θάλασσας

Μία vegan ταραμοσαλάτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασσική ταραμοσαλάτα. Με θαλασσινή γεύση που της δίνουν τα φύκια nori και το μίσο. Αντί για ψωμί χρησιμοποιούμε λευκά φασόλια και μειώνουμε τις περιττές θερμίδες, ενώ παράλληλα την κάνουμε πιο υγιεινή. Δοκιμάστε την!

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:50'
  • Εκτέλεση 0:10'
  • κούπες 2

Υλικά

200 γρ.

φασόλια λευκά

2-3

φύλλα nori για σούσι

2

φέτες λευκό ψωμί, μπαγιάτικο

1 κ.γ.

πελτέ ντομάτας

1

βολβός βρασμένου παντζαριού

1⁄2 - 1

κρεμμύδι ή

2 κ.γ.

σκόνη κρεμμυδιού

1 κ.σ.

μίσο σόγιας

1⁄2

λεμόνι, τον χυμό του

2-3 κ.σ.

νερό

1 κ.σ.

ελαιόλαδο, προαιρετικά

αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εάν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα μπορούμε να τα έχουμε μουλιάσει νωρίτερα για κάποιες ώρες.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύκια μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.

Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε νερό να μουσκέψουν και τις σουρώνουμε καλά.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μαζί με το νερό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής αλοιφή. Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό, ενώ αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ακόμα ψωμί.

Σερβίρουμε με ψωμί και καλή όρεξη!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Το δοκιμάσεις πριν βάλεις αλάτι, γιατί το μίσο έχει αρκετό αλάτι από μόνο του.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το miso είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα που παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι, και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. 

Τα διατροφικά στοιχεία υπολογίστηκαν χωρίς ελαιόλαδο και αλάτι. Εάν χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο το λίπος θα αποτελεί το 16% των συνολικών θερμίδων του τροφίμου και η κούπα θα έχει 678 θερμίδες αντί για 598.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με λινέλαιο αντί για ελαιόλαδο για ακόμα πιο θαλασσινή γεύση. 

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

84g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

2.189mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

598

ανά κούπα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Δήμητρα Μαγκλάρα

Η Δήμητρα Μαγκλάρα είναι vegan 20 χρόνια και επαγγελματίας chef. Σπούδασε ψυχολογία και το 2004, πιστεύοντας ότι η ανθρώπινη υγεία πρέπει να έχει ολιστικό χαρακτήρα και να περιλαμβάνει την διατροφή, άνοιξε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Από το 2011 ασχολείται με την εστίαση και το 2016 δημιούργησε το Plan Vita, ένα εργαστήριο vegan γλυκών και φαγητού με έμφαση στο catering που αναλαμβάνει βίγκαν μενού για επιχειρήσεις εστίασης. Ως μαγείρισσα, εκπαιδεύτηκε απευθείας σε φυτοφαγική κουζίνα και προτιμά τις απλές, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές που είναι προσιτές σε όλους.

Αυτήν την περίοδο εργάζεται στο Mystic Pizza Kallimarmaro, όπου έχει επιμεληθεί το vegan brunch και το vegan μενού και στο Mother Earth Mykonos, το πρώτο εστιατόριο του νησιού με πολλές βίγκαν επιλογές.

Δήμητρα Μαγκλάρα
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές