Φαρφάλε καλοκαιρινές με μελιτζάνα και μανιτάρια

Με ένα μόνο σκεύος και απλά υλικά φτιάχνεις αυτή την πεντανόστιμη vegan συνταγή. Με γεύση από φρέσκιες ντομάτες, μελιτζάνες, και άρωμα βασιλικού, αυτό το καλοκαιρινό πιάτο θα το απολαύσουν μεγάλοι και παιδιά ξανά και ξανά. 

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 0:20'
  • μερίδες 5

Υλικά

500 γρ.

φαρφάλε ολικής άλεσης

1

κρεμμύδι

250 γρ.

μανιτάρια λευκά

1

μελιτζάνα

4

τομάτες

1 κ.γ.

βασιλικό

1⁄2 κ.γ.

αλάτι ιωδιούχο

4 κούπες

νερό

Προετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια, διατηρώντας την φλούδα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε τετραγωνάκια και τα μανιτάρια σε ροδέλες.
  3. Ψιλοκόβουμε τις 2 τομάτες σε κυβάκια και περνάμε τις άλλες 2 από το μπλέντερ.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι σε 1-2 κ.σ. νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 1'-2'.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Συμπληρώνουμε νερό, 1 κ.σ. τη φορά, αν δεν υπάρχει υγρό.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μελιτζάνα, και τον βασιλικό, ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο με την σπάτουλα, και μαγειρεύουμε για 1'-2'.

Προσθέτουμε το αλάτι, τα ζυμαρικά και νερό ίσα να τα καλύπτει, χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε 2-3 φορές, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να χρησιμοποιήσεις μια ψηλή κατσαρόλα, γιατί μέσα εκεί θα βράσουν και τα ζυμαρικά.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Όπως όλες οι συνταγές με πλήρη συστατικά, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη C και Κ, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ίνες, και πρωτείνη.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Αν σου αρέσει να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες, χρησιμοποιείς 1 κ.γ. αλάτι κατά το ξεπίκρισμα, ξεπλένεις καλά, και δεν προσθέτεις αλάτι κατά το μαγείρεμα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

27g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.237mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

4%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

416

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})