Υλικά
500 γρ. |
φαρφάλε ολικής άλεσης |
1 |
κρεμμύδι |
250 γρ. |
μανιτάρια λευκά |
1 |
μελιτζάνα |
4 |
τομάτες |
1 κ.γ. |
βασιλικό |
1⁄2 κ.γ. |
αλάτι ιωδιούχο |
4 κούπες |
νερό |
Προετοιμασία
- Ψιλοκόβεις τη μελιτζάνα σε κυβάκια, διατηρώντας την φλούδα.
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι σε τετραγωνάκια και τα μανιτάρια σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβεις τις 2 τομάτες σε κυβάκια και περνάς τις άλλες 2 από το μπλέντερ.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι σε 1-2 κ.σ. νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 1'-2'.
Προσθέτεις τα μανιτάρια και σοτάρεις μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Συμπληρώνεις νερό, 1 κ.σ. τη φορά, αν δεν υπάρχει υγρό.
Προσθέτεις τη ντομάτα, την μελιτζάνα, και τον βασιλικό, ανακατεύεις ξύνοντας τον πάτο με την σπάτουλα, και μαγειρεύεις για 1'-2'.
Προσθέτεις το αλάτι, τα ζυμαρικά και νερό ίσα να τα καλύπτει, χαμηλώνεις σε μέτρια ένταση και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύεις 2-3 φορές, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Σερβίρεις με φρεσκοτριμένο πιπέρι και απολαμβάνεις!
Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...
Να χρησιμοποιήσεις μια ψηλή κατσαρόλα, γιατί μέσα εκεί θα βράσουν και τα ζυμαρικά.

Ήξερες ότι...
Όπως όλες οι συνταγές με πλήρη συστατικά, η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη C και Κ, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ίνες, και πρωτείνη.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Αν σου αρέσει να ξεπικρίζεις τις μελιτζάνες, χρησιμοποιείς 1 κ.γ. αλάτι κατά το ξεπίκρισμα, ξεπλένεις καλά, και δεν προσθέτεις αλάτι κατά το μαγείρεμα.