Mυστικά για να επιλέξουμε τα vegan σανδάλια του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι ζεστές μέρες επιβάλλουν ελαφρύ ντύσιμο και ανοιχτά παπούτσια. Τί θα πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε σανδάλια και τί επιλογές έχουμε;

Vegan Life
21/07/2022
3' ανάγνωση

Όλο και περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν παπούτσια – καλοκαιρινά, χειμερινά, αθλητικά και γενικά όλων των ειδών – επιλέγουν να χρησιμοποιούν πιο βιώσιμες πρώτες ύλες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Έτσι, έχουμε περισσότερες vegan επιλογές σε όλα τα είδη υποδημάτων και μπορούμε να βρούμε τώρα πια πολύ εύκολα πέδιλα και σανδάλια για κάθε περίσταση. Ακόμα πιο εύκολη επιλογή μας δίνουν οι εταιρείες που έχουν vegan πιστοποίηση για τα προϊόντα τους.

Από ποια υλικά φτιάχνονται τα σανδάλια και ποια να διαλέξω;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για πέδιλα και σανδάλια είναι πολλά. Κάποια είναι φυσικά υλικά που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία όπως ύφασμα, σχοινί, φελλός, και άλλα που θυμίζουν δέρμα και είναι φτιαγμένα από διάφορα φυτικά υλικά όπως από μανιτάρια ή ανανά. Άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται σε είδη όπως οι σαγιονάρες είναι τα συνθετικά υλικά από ρητίνες ή πλαστικό. Κάποιες εταιρείες μάλιστα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά, όπως από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια· και κάποια παπούτσια είναι και ανακυκλώσιμα.

Μπορούμε να επιλέξουμε από τί υλικό είναι φτιαγμένα ανάλογα με τη περίσταση που τα χρειαζόμαστε, π.χ. για την εργασία, για περπάτημα, για τη θάλασσα, για βόλτα. Όλα αυτά τα υλικά είναι συνήθως vegan και φιλικότερα προς το περιβάλλον από ό,τι το δέρμα που προέρχεται από ζώα.

Πώς θα ξέρω ότι είναι vegan τα σανδάλια;

Εικόνα: THIS IS ZUN | Pexels.

Κάποιες εταιρείες έχουν vegan πιστοποίηση και αυτό το βλέπουμε από τη σελίδα τους ή πάνω στο ταμπελάκι των προϊόντων τους εάν πάμε σε φυσικό κατάστημα.

Επίσης, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν βιώσιμες ή και vegan πρώτες ύλες συνήθως αναφέρουν στη σελίδα τους ποια προϊόντα τους είναι vegan. Άλλος ένας τρόπος για να δούμε από τί υλικά είναι κατασκευασμένα τα πέδιλα που μας ενδιαφέρουν είναι να κοιτάξουμε το αυτοκόλλητο ή τυπωμένο ταμπελάκι που έχουν όλα τα παπούτσια πάνω τους και μας πληροφορεί για τα υλικά κατασκευής τους. Έτσι αποφεύγουμε το δέρμα από ζώα που μπορεί να υπάρχει είτε επάνω στα πέδιλα είτε στον εσωτερικό πάτο τους και δεν είναι πάντα τόσο ορατό.

Για να σιγουρευτούμε για τις κόλλες και τα συνδετικά υλικά, αν υπάρχουν στα σανδάλια που μας ενδιαφέρουν, μπορούμε πριν κάνουμε την αγορά μας, να απευθυνθούμε με email απευθείας στην εταιρεία που τα κατασκευάζει.

Γυναικεία, ανδρικά, παιδικά, ανθεκτικά, κομψά, άνετα, καθημερινά, βραδινά… Το σίγουρο είναι ότι με τόσες vegan επιλογές σε σανδάλια και πέδιλα μπορούμε να βρούμε σε όποιο στιλ μας ταιριάζει και να φοράμε vegan πέδιλα σε κάθε περίσταση.

Στο ευρετήριό μας θα βρεις πιστοποιημένα vegan σανδάλια, πέδιλα, και σαγιονάρες.

© Vegan Times 19-07-2022

Δημοσιεύτηκε: 19/07/2022
Ενημερώθηκε:
21/07/2022

Πηγές:

  1. Πηγή κύριας εικόνας: Pavel Danilyuk | Pexels.