“Eat Your Salad” τραγουδάει η Λετονία κι εμείς χορεύουμε

To συγκρότημα Citi Zēni, που εκπροσωπεί τη Λετονία μας καλεί να “φάμε τη σαλάτα μας” και να υιοθετήσουμε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με ένα αισιόδοξο και διασκεδαστικό κομμάτι.

Vegan Life
10/05/2022
2' ανάγνωση

Οι Citi Zēni είναι ένα pop μουσικό συγκρότημα από τη Λετονία. Θα συμμετέχουν στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας. Το τραγούδι τους “Eat your salad”, ένα διασκεδαστικό τραγούδι μιλά για την ελκυστικότητα του να τρως λαχανικά καθώς και για θέματα βιωσιμότητας.

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν την καθημερινότητα των μελών του συγκροτήματος, και καλούν τον κόσμο να υιοθετήσει έναν “πράσινο” τρόπο ζωής αποθηκεύοντας τα λαχανικά σε γυάλινα δοχεία, χρησιμοποιώντας ποδήλατο και όχι αυτοκίνητο για να μεταβούν στη δουλειά, και φυσικά να τρώνε λαχανικά. Ακούγοντας το τραγούδι βρίσκουμε και κάποιους “τολμηρούς” στίχους. Ο λόγος της χρήσης τολμηρών λέξεων σύμφωνα με το συγκρότημα είναι πως θέλουν ένα δύσκολο θέμα, όπως αυτό, να γίνει πιο εύπεπτο από το κοινό. Επίσης, όπως αναφέρει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, ήθελε να δημιουργήσει ένα τραγούδι για τη σημασία της οικολογικής ευαισθητοποίησης που δεν θα είναι καταθλιπτικό, αλλά διασκεδαστικό.

Το τραγούδι συμφωνεί σε πολλά σημεία με τον vegan τρόπο ζωής και χαιρόμαστε να βλέπουμε σε θεάματα πράξεις ευαισθητοποίησης του κοινού με νέους και διασκεδαστικούς τρόπους. Εμείς, πεπεισμένοι από καιρό και αγαπώντας το πράσινο χρώμα σε κάθε πιάτο και κάθε μορφή, θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στο συγκρότημα και θα χορέψουμε αυτό το τραγούδι, αφού πρώτα φάμε μια υπέροχη χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια (αντί για φέτα).

© Vegan Times 10-05-2022

Δημοσιεύτηκε: 10/05/2022
Ενημερώθηκε:
10/05/2022

Πηγές:

  1. Πηγή κύριας εικόνας: Citi Zēni | Instagram.