Vegan Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα αυτή είναι ελαφρώς παραλλαγμένη συνταγή της Fat Free Vegan. Περιέχει 15 θερμίδες ανά κουταλιά σούπας, ενώ άλλες μαγιονέζες περιέχουν μέχρι και 90 θερμίδες. 

εύκολο
5'
χρόνος προετοιμασίας
20'
χρόνος εκτέλεσης
1
κούπα
Υλικά
300-350 γρ. silken tofu σκληρό, χωρίς το υγρό του
½ κούπα κάσιους, άψητα και ανάλατα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα έτοιμη
¼ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Χτυπάς όλα τα υλικά στο μούλτι/μπλέντερ μέχρι να αποκτήσεις ένα λείο μείγμα.

Την αφήνεις στο ψυγείο 2 ώρες ή στην κατάψυξη 15', μέχρι να κρυώσει.

Μεταφέρεις σε ένα μπωλ και σερβίρεις.

Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να την ανακατέψεις λίγο πριν την σερβίρεις.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να διατηρήσεις την μαγιονέζα στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με καρύδια, αντί για κάσιους. Σε πατατοσαλάτα ή σε μαρουλοσαλάτα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση
Ίνες:
9g
ανά 2.000 θερμίδες
Νάτριο:
9.767mg
ανά 2.000 θερμίδες
Λίπος:
41%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Κορεσμένο Λίπος:
7%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Σάκχαρα:
8%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Θερμίδες:
18
ανά κουταλιά σούπας
>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Από την:Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell.

 

Vegan Mama