Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι

Ένα εύκολο, ιδιαίτερα εύγευστο και αρωματικό κέικ, που θα κάνει την κουζίνα σου να μοσχομυρίζει!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:55'
  • φέτες 8

Υλικά

1 1⁄2 κούπα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1⁄2 κ.γ.

baking powder

1⁄2 κ.γ.

μαγειρική σόδα

1⁄2 κούπα

ζάχαρη

1 κ.γ.

βανίλια ή

1 δόση

βανιλίνης

1⁄16 κ.γ.

αλάτι

1 1⁄4 κούπα

ελαιόλαδο

2 κ.σ.

νερό

3 πορτοκάλια

το ξύσμα τους

1 κούπα

χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C.

Ανακατεύεις με ένα κουτάλι όλα τα στεγνά υλικά εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη φόρμα (ιδανικά σιλικόνης) που θα χρησιμοποιήσεις για το ψήσιμο.

Προσθέτεις το λάδι και το νερό και ανακατεύεις.

Στο τέλος ενσωματώνεις τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα τους και βάζεις την φόρμα αμέσως στον φούρνο.

Ψήνεις 40' μέχρι να ροδίσει. Ελέγχεις με οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει υγρή, ψήνεις άλλα 5' και ελέγχεις πάλι. Όταν βγαίνει με ελάχιστα ψίχουλα ή εντελώς καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Όταν είναι έτοιμο η πάνω επιφάνεια είναι όμορφα ροδισμένη.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Αφήσεις το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10' πριν το ξεφορμάρεις και όχι παραπάνω, ώστε να βγει εύκολα.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να πάρεις το ξύσμα των πορτοκαλιών πριν τα στύψεις. Αν πάλι το ξεχάσεις δεν πειράζει, το κέικ θα γίνει εξίσου γευστικό.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Τα πορτοκάλια ήρθαν από την Κίνα και άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη από τους Πορτογάλους στους οποίους και οφείλουν την ονομασία τους.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Σε θήκες για μάφινς. Χρόνος ψησίματος για 12 μάφινς - 25' και για 48 (μάφινς μπουκιάς) - 20'.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

10g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.787mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

30%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

4%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

29%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

212

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Κουτή

Η κυρία Γεωργία κατάγεται από την Καρδίτσα και διατηρεί ζωντανές πολλές συνταγές από τη μητέρα της. Μαζί με τον σύζυγό της διατηρούν τα τελευταία 30 χρόνια την ταβέρνα Πανάγος στην Πάτμο, όπου μοιράζεται με τους πελάτες της τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσε.

Γεωργία Κουτή
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές