Φανουρόπιτα

Αφράτη φανουρόπιτα με άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου. Μια νόστιμη (και φυσικά βίγκαν) συνταγή που θα λατρέψουν μεγάλοι και παιδιά.

  • Δυσκολία 2
  • Εκτέλεση 1:10'
  • μερίδες 10

Υλικά

1 κούπα

ηλιέλαιο

1 κούπα

ζάχαρη

¾ κούπα

χυμό πορτοκάλι

¼ κούπα

νερό

1 κ.γ. κοφτό

μαγειρική σόδα

1 σφηνάκι

κονιάκ, ή άλλο λικέρ

1 κ.γ.

κανέλα σε σκόνη

½ κ.γ.

γαρύφαλλο σε σκόνη

2 κούπες

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα

αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2 κ.σ.

ζάχαρη άχνη

1 κ.σ.

κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτεις τον χυμό πορτοκάλι, το νερό που έχεις διαλύσει μέσα την σόδα, και το κονιάκ.

Σε άλλο μπωλ κοσκινίζεις το αλεύρι, την κανέλα, και το γαρύφαλλο. Στην συνέχεια ανακατεύεις τα υλικά των δύο μπωλ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ταψάκι με διάμετρο 22 ή 24 εκατοστά, καλυμμένο με λαδόκολλα, ρίχνεις όλο το μείγμα και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 30'.

Όταν ψηθεί, το βγάζεις από τον φούρνο και το αφήνεις για 10' να κρυώσει. Μετά, χρησιμοποιείς ένα μικρό σουρωτήρι για να το πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Ανακατέψεις το μείγμα απαλά όταν προσθέσεις το αλεύρι για να γίνει αφράτη η φανουρόπιτά σου. 

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να δοκιμάσεις με μαχαίρι στο κέντρο της φανουρόπιτας για να βεβαιωθείς ότι είναι ψημένη. Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό, η φανουρόπιτα είναι έτοιμη.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με 100 γρ. καρύδια και 50 γρ. σταφίδες που θα ανακατέψεις στο μείγμα πριν το βάλεις στο φούρνο.

Με ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

6g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

243mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

51%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

24%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

391

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γωγώ, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν την γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές