Σοκολατένιες μπουκίτσες vegan

Μια βίγκαν συνταγή για όσους αγαπούν τα γλυκά. Nόστιμες σοκολατένιες μπουκίτσες με 4 απλά υλικά. Μια λιχουδιά χωρίς επεξεργασμένα σάκχαρα ή λίπη που αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική λύση.

Για αυτήν την βίγκαν συνταγή, εάν βρεις φρέσκους χουρμάδες προτίμησέ τους. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένους τους οποίους θα καλύψεις με βραστό νερό για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν και θα τους στραγγίσεις πριν τους πολτοποιήσεις.

εύκολο
20'
χρόνος εκτέλεσης
25
μπουκίτσες
Υλικά
250γρ. χουρμάδες φρέσκοι ή αποξηραμένοι
1 κούπα νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση

Τοποθετείς τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ και τους χτυπάς στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάς μέχρι να ανακατευτούν καλά. Κάθε λίγο αφαιρείς το καπάκι και με μια σπάτουλα μαζεύεις το μείγμα από τα πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να διασφαλίσεις ότι τα υλικά έχουν αναμιχθεί καλά.

Για να φτιάξεις τις μπουκίτσες παίρνεις κάθε φορά 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα, το πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα. Ίσως χρειαστεί να ξεπλύνεις τα χέρια σου μερικές φορές ενδιάμεσα μέχρι να φτιάξεις όλες τις μπουκίτσες.

Τέλος, με ένα μικρό κόσκινο πασπαλίζεις τις μπουκίτσες με το κακάο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους.

Τοποθετείς τις μπουκίτσες σου στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Μπορείς να τις σερβίρεις από την κατάψυξη εάν τις προτιμάς πιο σκληρές, ή να τις μεταφέρεις στο ψυγείο 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, εάν τις θες λίγο πιο μαλακές.

Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Στραγγίξεις καλά τους χουρμάδες, εάν τους έχεις μουλιάσει σε βραστό νερό.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να αφαιρείς κατά την διαδικασία της πολτοποίησης το καπάκι του μπλέντερ και με μια σπάτουλα να μαζεύεις από τα πλαϊνά του τοιχώματος το μείγμα σου, ώστε να διασφαλίσεις ότι έχει χτυπηθεί καλά.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Αν δεν έχεις εκχύλισμα βανίλιας, μπορείς να το αντικαταστήσεις με 1 κ.γ. νερό και 1 δόση βανιλίνης.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με σκόνη από χαρούπι, αντί για κακάο.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση
Ίνες:
64g
ανά 2.000 θερμίδες
Νάτριο:
19mg
ανά 2.000 θερμίδες
Λίπος:
10%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Κορεσμένο Λίπος:
2%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Σάκχαρα:
Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα
Θερμίδες:
55
ανά μπουκίτσα
>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Από την:Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche