Ένας vegan φούρνος

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

24/07/2023
Ποιος;

Η Kate Langston και ο Sam Dennis, που γνωρίστηκαν ως φοιτητές φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Durham...Η Kate Langston και ο Sam DennisΠηγή Εικόνας: Facebook

Τί;

…ανοίγουν έναν vegan φούρνο που ονομάζεται Heyl. Heyl σημαίνει «εκβολές ποταμού» στην γλώσσα της Κορνουάλης, που χάθηκε τον 18ο αιώνα.

Πού;

Στο Plymouth της Αγγλίας, από όπου κατάγεται η Kate.

Πότε;

Ο φούρνος αναμένεται να ανοίξει τον Ιανουάριο του 2021. Προς το παρόν εξυπηρετεί παραγγελίες μέσω ενός άλλου χώρου.

Γιατί;

Όνειρο του ζευγαριού ήταν να ανοίξουν τον δικό τους φούρνο που θα προσφέρει vegan κέικ, γλυκά, αλλά και παραδοσιακό προζυμένιο ψωμί αργής ζύμωσης. Στο Plymouth υπάρχουν ήδη φούρνοι που προσφέρουν είτε vegan ψωμί είτε vegan γλυκά. Ωστόσο, το Heyl πρόκειται να είναι o πρώτος φούρνος που συνδυάζει το προζυμένιο ψωμί με τα γλυκά.

Πώς;

Η Kate και ο Sam από τότε που ήταν φοιτητές ονειρεύονταν να ανοίξουν τον δικό τους φούρνο. O Sam έφτιαχνε ψωμιά από παιδί· πρόσφατα αποφάσισε να αφήσει την δουλειά γραφείου που έκανε, παρακολούθησε σχολή παραδοσιακής αρτοποιίας και δούλεψε σε επαγγελματικό παραδοσιακό φούρνο. Η Kate από τότε που ήταν παιδί έφτιαχνε κέικ και ήταν τόσο καλή που φίλοι και γνωστοί της ζητούσαν να τους φτιάξει κέικ και τούρτες για τις γιορτές τους. Η πρότασή τους για την Heyl ήταν μία από τις 10 προτάσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση από την κοινωνική επιχείρηση Real Ideas Organisation (RIO), για να στεγαστούν σε έναν αναπαλαιωμένο χώρο.

Η RIO χρηματοδοτεί νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με ένα δωρεάν πακέτο συμμετοχής αξίας άνω των 3.000 λιρών (3.200€ περίπου).

Λοιπές πληροφορίες

Στον φούρνο θα προσφέρονται παραδοσιακά ψωμιά αργής ζύμωσης, προζυμένια ψωμιά, μπαγκέτες, κέικ, μπισκότα, και γλυκά.

Vegan ψωμίΠηγή Εικόνας: Facebook

© Vegan Times 21-12-2020