Βραβεία Vegan Awards για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Boussias Communications

Τα Vegan Awards διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα βραβεία Vegan Awards δημιουργήθηκαν από την Boussias Communications, μια εταιρεία με μακρά πορεία στον χώρο της επαγγελματικής επικοινωνίας περιλαμβανομένης της δημιουργίας πολλών θεσμών βραβείων στο ενεργητικό της.

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Όπως μας δήλωσε η Άννα Μαρία Παπίρη, ΜΒΑ, Co-Founder του Wellness Project της Boussias Communications: «Δημιουργήσαμε τα βραβεία Vegan Awards θέλοντας να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε αυτή την ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά της οποίας τα νούμερα δεν αγγίζουν αυτά που παρουσιάζονται σε άλλες χώρες όπως π.χ. στην Αγγλία, Πολωνία, Ισραήλ, ωστόσο διαρκώς τα μερίδιά της μεγαλώνουν. Παράλληλα όμως, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εμφανίζονται και στη χώρα μας νέες εταιρείες και παραγωγικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν το vegan κοινό με αξιώσεις και καινοτομία. Η διάχυση της vegan επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και η επιβράβευση προϊόντων, επιχειρήσεων, και υπηρεσιών μέσω των Vegan Awards είναι η δική μας συμβολή σ΄ αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο».

Τα Vegan Awards επιβραβεύουν ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας

Οι επιχειρήσεις που παράγουν βίγκαν προϊόντα και υπηρεσίες αποτελούν πρότυπο επιχειρηματικού μοντέλου, είτε είναι νέες και μικρές, είτε είναι μεγάλες και καταξιωμένες.

Δύσκολα μπορεί να γίνει μια επιχείρηση πιο περιβαλλοντικά φιλική (πιο «πράσινη») χωρίς να αυξήσει τις vegan επιλογές που προσφέρει. Ο προσανατολισμός των επιχειρήσεων προς τις vegan επιλογές μπορεί να αποτελέσει από μόνος του έναν από τους πιο ουσιαστικούς στόχους της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μιας επιχείρησης, διότι επηρεάζουν πολλές άλλες παραμέτρους εταιρικής υπευθυνότητας.

Ένας νέος τρόπος δημιουργίας ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος: Η καινοτομία που εδράζεται στον vegan τρόπο ζωής

Οι επιχειρήσεις με αυτόν τον προσανατολισμό πρωτοπορούν, καινοτομούν, και  συνδιαμορφώνουν την αγορά με βάση τις αξίες των vegan καταναλωτών αλλά και των ευαισθητοποιημένων καταναλωτών που επιδιώκουν μια ζωή και διατροφή πιο φιλική με τη φύση και το περιβάλλον.

Όλες οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στον Διαγωνισμό ωφελούνται

Σε κάθε νέα τάση, σε κάθε καινοτομική αγορά, αυτές που κερδίζουν σταθερό μερίδιο προτίμησης από τους καταναλωτές είναι αυτές που πρώτες αναγνωρίζουν τις φανερές ή αφανείς ανάγκες που έρχεται να καλύψει η νέα αγορά.

Τα Vegan Awards επιδιώκουν να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις επιχειρήσεις που πρωτοπορούν και καινοτομούν ανεξάρτητα το μέγεθος ή την αναγνωρισιμότητά τους.

Η επιχείρηση που συμμετέχει στα Vegan Awards αναδεικνύει την δέσμευσή της να προσφέρει επιλογές που να είναι συμβατές με μια πιο υπεύθυνη μορφή κατανάλωσης. Η συμμετοχή της επιχείρησης στον διαγωνισμό την κάνει κοινωνό και συμμέτοχο μιας θεμελιακής αλλαγής που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο επιχειρηματικό οικοσύστημα: την υποστήριξη μιας στάσης ζωής που σέβεται όλα τα ζώα, αλλά και ταυτόχρονα ωφελεί το περιβάλλον και την δημόσια υγεία και εξοικονομεί φυσικούς πόρους.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος;

Τα Vegan Awards απευθύνονται στις επιχειρήσεις που παράγουν καταναλωτικά αγαθά που εντάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες: τρόφιμα, είδη καθαρισμού σπιτιού, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, είδη περιποίησης ζώων συντροφιάς. Μπορούν επίσης να λάβουν μέρος επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Δείτε σε ποια κατηγορία μπορούν να ενταχθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.veganawards.gr/

Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

Η Vegan Times συμμετέχει στην προσπάθεια ανάδειξης και υποστήριξης του vegan τρόπου ζωής

Η Vegan Times, ως χορηγός επικοινωνίας του νέου αυτού θεσμού, αλλά και λαμβάνοντας μέρος στην κριτική επιτροπή, ευελπιστεί πως τα Vegan Awards θα είναι ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον που ονειρευόμαστε: ένα μέλλον στο οποίο το επιχειρείν:

  • αναγνωρίζει την ανάγκη για μετασχηματισμό του τρέχοντος παραδείγματος κατανάλωσης,
  • αντιμετωπίζει με σεβασμό τους βίγκαν καταναλωτές και τους υποστηρίζει διευρύνοντας τις διαθέσιμες επιλογές,
  • και πάνω από όλα, διευκολύνει έναν τρόπο ζωής που σέβεται όλα τα ζώα.

Ανοίγουμε τον δρόμο για το νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

Η Vegan Times πιστεύει ότι η υποστήριξη του vegan τρόπου ζωής μπορεί να αποτελέσει έναν δυναμικό άξονα ανάπτυξης, διασύνδεσης, και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης, οι συνέργειες με άλλους στόχους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των σύγχρονων επιχειρήσεων είναι προφανείς. Με αυτήν την έννοια, η συμμετοχή στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι για προσφορά περισσότερων vegan επιλογών αποτελεί εισιτήριο για δυναμική συμμετοχή στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Η Ελλάδα, με την γεωγραφική της θέση, το εκπαιδευμένο της ανθρώπινο δυναμικό, τον πλούτο των φυτικών προϊόντων της, και μια ζωηρή vegan κοινότητα που ήδη είναι υπολογίσιμη, έχει ό,τι απαιτείται για να χτίσει εθνικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο θα στηρίζεται στην δημιουργία ενός πιο δίκαιου, πιο ασφαλούς, και πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Καταθέστε την υποψηφιότητά σας μέχρι και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

© Vegan Times 10-09-2020

Δημοσιεύτηκε: 10/09/2020
Ενημερώθηκε:
16/03/2022