Το πρώτο plants-only εργοστάσιο γαλακτοκομικών στη Νέα Ζηλανδία

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

22/11/2022
Ποιος;

Η εταιρεία ΝΖ Functional Foods Ltd…

Τί;

…σχεδιάζει να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής φυτικών ροφημάτων, αρχικά από βρώμη. Βασικός στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθήσει στην ευρεία διάδοση των φυτικών ροφημάτων και άλλων υποκατάστατων γαλακτοκομικών, διότι η εκτροφή ζώων δημιουργεί μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στην Νέα Ζηλανδία.

Πού;

Στην περιοχή Southland της Νέας Ζηλανδίας. 

Πότε;

Προσεχώς. Μείνετε συντονισμένοι.

Λοιπές πληροφορίες

Το brand Otis Oat Milk που παράγει ροφήματα βρώμης, εξάγει την πρώτη ύλη στη Σουηδία, γίνεται η επεξεργασία σε σουηδικό εργοστάσιο και στη συνέχεια αποστέλλεται το τελικό προϊόν στη Νέα Ζηλανδία. Μέσω της νέας επένδυσης, ωστόσο, που θα δημιουργήσει το Plant plant (εργοστάσιο φυτών), η Otis προσπαθεί να λάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία από τους Σουηδούς συνεργάτες, ώστε όλα τα στάδια παραγωγής να πραγματοποιούνται στην Νέα Ζηλανδία.

Η εταιρεία ΝΖ Functional Foods ανήκει σε η οποία προσπαθεί να προωθήσει την βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή. Στόχος είναι να βρεθούν χρηματοδότοες για να δημιουργηθεί το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φυτικών υποκαταστάτων γαλακτοκομικών. Το νέο εργοστάσιο σχεδιάζεται να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Δείτε τα vegan φυτικά ροφήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

© Vegan Times 01-02-2021

Δημοσιεύτηκε: 01/02/2021
Ενημερώθηκε:
22/11/2022