Τα vegan θαλασσινά πληθαίνουν

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

24/07/2023

Ποιος;

Η εταιρεία Schouten Europe…

Tί;

…θα κυκλοφορήσει vegan τόνο από σιτάρι, σόγια, ηλιέλαιο και φυσικά καρυκεύματα. Ο τόνος θα μπορεί να καταναλωθεί και κρύος, κάτι που τον κάνει κατάλληλο και για ζεστά και για κρύα πιάτα και σνακ.

Πού;

Στην Ολλανδία.

Πότε;

Το προϊόν αναμένεται στα ράφια των super markets της Ολλανδίας τον Φεβρουάριο του 2021.

Γιατί;

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι καταναλωτικές μας επιλογές πρέπει να μας επιτρέπουν να ζούμε μέσα στα όρια του πλανήτη και να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.

Η Annemiek Vervoort, Product Manager της εταιρείας αναφέρει ότι βασικό κίνητρο για την δημιουργία του συγκεκριμένου προϊόντος ήταν ότι πολλά είδη τόνου απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της αλιείας. Παράλληλα, η ζήτηση για εναλλακτικές που θυμίζουν θαλασσινά τρόφιμα ολοένα και αυξάνεται.

Λοιπές πληροφορίες

Η εταιρεία Schouten Europe παράγει υποκατάστατα ζωικών από το 1990. Στην γκάμα της εντάσσονται και άλλα vegan προϊόντα όπως σνίτσελ, λουκάνικα, μπιφτέκια, τέμπε και τόφου.

Επιπλέον, η εταιρεία συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη προϊόντων που υποκαθιστούν τα ζωικά.

Όπως γνωρίζουμε, η προσφορά vegan εναλλακτικών επιλογών σε θαλασσινά αυξάνεται ακολουθώντας την αυξημένη καταναλωτική ζήτηση.

Δείτε τις βίγκαν επιλογές για έτοιμα γεύματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

© Vegan Times 01-02-2021

Δημοσιεύτηκε: 08/02/2021
Ενημερώθηκε:
24/07/2023

Πηγές:

  1. https://www.schoutenfood.com/news
  2. Πηγή κύριας εικόνας © Schouten Food