Τί θα φάμε τις γιορτές στην Αθήνα;

Δύο εστιατόρια και ένα κατάστημα μας προσφέρουν vegan γαστρονομικές λύσεις για τις γιορτινές ημέρες. Απολαύστε!

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

16/03/2022

Bamboo Vegan

Το Bamboo Vegan είναι το πρώτο vegan mini market στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από το 2012 στα Εξάρχεια. To κατάστημα λειτουργεί και ως vegan café προσφέροντας σάντουιτς, σφολιατοειδή, σαλάτες, και (τί άλλο;) καφέ.

Bamboo Vegan

Την περίοδο των εορτών, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, θα βρούμε στο Bamboo Vegan Café vegan μελομακάρονα, γνωστά και ως “αγαβομακάρονα” (μελωμένα με σιρόπι αγαύης αντί για μέλι). Μαθαίνουμε πως κάθε Χριστούγεννα ο κόσμος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση και στο spiced latte, το οποίο περιέχει ένα υπέροχο σιρόπι χειμερινών μπαχαρικών. Επίσης, θα βρούμε και ένα special-edition wrap έκπληξη, με vegan κοτόπουλο από τόφου, πίκλες, τυρί, κόκκινο λάχανο & Xmas chutney.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών συνήθως αγοράζουμε πολλά προϊόντα από το Bamboo Vegan, για να κάνουμε το δικό μας ξεχωριστό βίγκαν ρεβεγιόν στο σπίτι. Aγοράζουμε επίσης τα αντίστοιχα προϊόντα για να φτιάξουμε βίγκαν πιάτα που θα φέρουμε στα ρεβεγιόν των μη-βίγκαν φίλων μας, στο οικογενειακό τραπέζι κ.λπ. Με αυτόν τον όμορφο και γευστικό τρόπο, εξοικειώνονται με τον βιγκανισμό περισσότεροι άνθρωποι του κύκλου μας.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι που είναι καλεσμένοι σε βίγκαν οικογένειες ψωνίζουν από το Bamboo Vegan με ασφάλεια τα βίγκαν καλούδια που θα προσφέρουν ως δώρα, χωρίς να πρέπει να γνωρίζουν πώς να αξιολογήσουν αν όσα αγοράζουν είναι κατάλληλα για vegans – ό,τι και να βάλεις στο καλάθι σου είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί από τους vegan οικοδεσπότες σου!

To κατάστημα κατά τη διάρκεια των εορτών θα είναι ανοικτό τις καθημερινές 10πμ–7μμ και τα Σάββατα 10πμ–4μμ.

Γιορτινό vegan extra bonus

Ο spiced latte φέτος θα είναι –1€ προσφορά, από 3,5€ στα 2,5€.

Plant A το Μπιζελάκι

Το Plant A το Μπιζελάκι είναι ένα εστιατόριο με σπιτικά vegan μαγειρευτά φαγητά που φτιάχνονται με απλά υλικά. Μας αρέσουν πολύ οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές του αλλά και οι παραλλαγές έθνικ συνταγών από την Ελλάδα, την Αρμενία και αλλού. Αυτόν τον καιρό δουλεύει κυρίως για delivery και takeaway.

Plant A το Μπιζελάκι

Τις ημέρες των διακοπών θα βρούμε διάφορες γευστικές vegan προτάσεις στο πνεύμα των ημερών. Μερικές από αυτές είναι: σούπα βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ, ρολό από φακές στον φούρνο γεμιστό με καραμελωμένα κρεμμύδια και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σουτζουκάκια φακής με συνοδευτικό της επιλογής σας, ντολμαδάκια γιαλαντζί, αρμένικες πιπεριές γεμιστές σταφίδα κουκουνάρι και μπόλικα μπαχαρικά, και σπανακόπιτα. Από vegan γλυκά θα απολαύσουμε μηλόπιτα και γλυκιά τάρτα με γέμιση κολοκύθα. Και όχι μόνο, επειδή η δημιουργικότητα της ομάδας του Plant-A είναι μεγάλη!

ΜελιτζανοκεφτέδεςΜελιτζανοκεφτέδεςΚόκκινη φακή σούπα βελουτέΚόκκινη φακή σούπα βελουτέ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραγγείλετε κάποιο πιάτο, το κατάστημα δέχεται παραγγελίες τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα.

Το εστιατόριο είναι ανοικτά σε όλη τη διάρκεια των εορτών από 12:30μμ έως 5μμ από Τρίτη έως Παρασκευή και το Σάββατο 12μμ με 3:30μμ. Το μενού μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Επίσης κατόπιν συνεννοήσεως υπάρχει η δυνατότητα παράδοσής του και σε ώρες εκτός ωραρίου.

Γιορτινό vegan extra bonus

Στο εστιατόριο θα απολαύσουμε γιορτινά μελομακάρονα ταψιού, τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε και με το κομμάτι.

Lotos

Στο εστιατόριο Lotos στον Πειραιά απολαμβάνουμε καθημερινά μεσογειακή vegan κουζίνα με επιλεγμένες πινελιές από ανατολή και δύση. To εστιατόριο είναι ανοικτό Δευτέρα με Παρασκευή 11πμ–7μ.μ και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοικτό από τις 2–9μμ.

Lotos Restaurant

Το εστιατόριο έχει ετοιμάσει ένα εορταστικό βίγκαν μενού για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, το οποίο θα περιλαμβάνει τα παρακάτω πιάτα:

Ορεκτικά:

  • Σούπα κολοκύθας με μάνγκο & τζίντζερ
  • Φάβα από κόκκινες φακές & παντζάρι με λάδι δυόσμου
  • Πολέντα με ψητά αχλάδια & σάλτσα μπλε τυριού

Σαλάτες:

  • Σαλάτα οσπρίων με μυρωδικά
  • Πράσινη σαλάτα με μάνγκο & καβουρδισμένο ηλιόσπορο
  • Κινόα με κρέμα μελιτζάνας & πιπεριά Φλωρίνης

Κυρίως πιάτα:

  • Ριζότο με πορτσίνι & διατροφική μαγιά
  • King oyster μανιτάρια με χούμους σε 3 γεύσεις, κρουασάν πατάτας & πίκλα ρομανέσκο

Επιδόρπια:

  • Κουραμπιέδες με μους σοκολάτας, σοκολατένια φουντούκια & καραμελωμένα αχλάδια
  • Μελομακάρονα με μαρμελάδα λωτού, τόφου κρέμα σοκολάτας & σαντιγί

Lotos πρωτοχρονιάτικο μενού

© Vegan Times 22-12-2021

Δημοσιεύτηκε: 22/12/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022

Πηγές:

Πηγή κύριας εικόνας: Pablo Merchán Montes | Unsplash