Το κύμα που δίνει ζωή στα ζώα της θάλασσας

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

17/03/2022
Ποιος;

Η start up εταιρεία New Wave Foods…

Τί;

…παράγει vegan γαρίδες από ροβίτσα και φύκια.

Πού;

Στις ΗΠΑ.

Πότε;

Προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν σε εστιατόρια και υπηρεσίες catering μέσα στο 2021.

Γιατί;

Tα θαλασσινά και ειδικά οι γαρίδες καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική, και οι vegan εναλλακτικές ζωικών προϊόντων είναι αρκετές, ενώ στα θαλασσινά είναι ακόμα λιγοστές.

Πώς;

Η New Wave Foods έλαβε χρηματοδότηση 18.000.000 δολαρίων (περίπου 15.000.000 €) από την επενδυτική εταιρεία Evolution VC Partners.

Λοιπές Πληροφορίες

H vegan γαρίδα της New Wave Foods είναι εντελώς φυτική, και παράγεται από φύκια και ροβίτσα. Σύμφωνα με την CEO Mary McGovern, στόχος για το 2021 είναι να προωθηθεί η vegan γαρίδα ενώ από την επόμενη χρονιά η εταιρεία θα κυκλοφορήσει vegan ‘’αστακό’’ και “καβούρι”.

Η εταιρεία με το καινοτόμο της προϊόν ”ταράζει τα νερά” σε μια αγορά 9 δισεκατομμυρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλες εταιρείες όπως η Finless Foods και η Good Catch έχουν λάβει επιχειρηματικά κεφάλαια για ανάπτυξη προϊόντων, ωστόσο ο κύριος “παίκτης” φαίνεται να είναι η New Wave Foods.

Από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με υποκατάστατα ψαριών ήταν η Tofuna Fysh, στις ΗΠΑ, το 2015. Ενδιαφέρον, αποτελεί πως το αρχικό της κεφάλαιο ύψους 5.000 δολαρίων (περίπου 4.100€) προήλθε μέσω crowdfunding (πληθοπορισμού). Η εταιρεία παράγει vegan τονοσαλάτα  και vegan σάλτσα ψαριού.

© Vegan Times 12-01-2021