Πώς θα ετοιμάσουμε φέτος το vegan πασχαλινό τραπέζι;

Τα εορταστικά τραπέζια είναι ριζωμένα στην ελληνική κουλτούρα και αποτελούν ευκαιρία να βρεθούμε με την οικογένειά μας, με συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα για να φάμε, να γελάσουμε, και να δημιουργήσουμε ωραίες, ζεστές στιγμές. Ένα εορταστικό τραπέζι είναι και το πασχαλιάτικο. Οι vegan δεν τρώμε προϊόντα που προέρχονται από ζώα, θέλουμε το αρνάκι να παραμένει στα λιβάδια και να τρέχει ελεύθερο και χαρούμενο, ακριβώς όπως θέλουμε για τον σκύλο μας. Τί τρώμε όμως το Πάσχα; Ρωτήσαμε καταστήματα vegan προϊόντων και μάθαμε τί μπορούμε να ψωνίσουμε για το πασχαλινό τραπέζι.

Επιχειρηματικότητα + Καινοτομία

11/04/2022

Τί τρόφιμα συνήθως ψωνίζουν οι vegan για το Πάσχα;

Vegan Way

Αρχικά, παρουσιάζει ενδιαφέρον πως vegan προϊόντα δεν ψωνίζουν μόνο οι vegan αλλά και οι non vegan. Τόσο στο πλαίσιο ανακάλυψης νέων γεύσεων ή επειδή ενδέχεται να υπάρχει κάποιος vegan στο τραπέζι και θέλουν να έχουν όλους τους παρευρισκόμενους ικανοποιημένους. Για το πασχαλιάτικο τραπέζι οι vegans ψωνίζουν κυρίως κατεψυγμένα υποκατάστατα κρέατος όπως vegan μπιφτέκια, λουκάνικα και κιμά, για να νιώθουν ότι ψήνουν, και έτσι συμμετέχουν στο “έθιμο”, αλλά χωρίς να βλάπτουν ζώα. Επίσης, οι vegans ψωνίζουν κιμά σόγιας, κιμά από ηλιόσπορο ή αρακά για να φτιάξουν παστίτσιο. Ένα φαγητό που το έχουμε συνδυάσει με το κυριακάτικο τραπέζι και τις γιορτές.

Προϊόντα που επίσης έχουν μεγάλη κατανάλωση τη συγκεκριμένη περίοδο είναι τα vegan τυριά και ειδικά τα τυριά-κρέμες, καθώς θέλουν να φτιάξουν για επιδόρπιο ένα δροσιστικό vegan cheesecake. Φυσικά κατά την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και το Πάσχα ο κόσμος ψωνίζει vegan σοκολάτες, γκοφρέτες, και πασχαλινά βίγκαν αυγουλάκια.

Φυσικά, ο κόσμος αγοράζει αρκετές έτοιμες σως, μαγιονέζες, cocktail sauce, και cheddar cheese sauce για να συνοδεύσει τα πιάτα του.

Κάτι ακόμα που καταναλώνεται αρκετά και το προτιμούν οι vegans για το Πάσχα και τα εορταστικά τραπέζια είναι η μπουγάτσα με vegan κιμά.

Just Vegan

Στο Just Vegan οι καταναλωτές ψωνίζουν κυρίως εναλλακτικά κρέατος όπως nuggets, vegan κιμάδες, μπιφτέκια λαχανικών, φαλάφελ, και ρεβιθοκεφτέδες.

Τα βίγκαν τυριά αποτελούν κύριο προϊόν που το τιμά το vegan κοινό για γιορτινά τραπέζια. Ο κόσμος ψωνίζει επίσης τόφου καθώς με αυτό φτιάχνουν φιλετάκια τόφου, ενώ αύξηση στην προτίμηση του κοινού αποτελεί ο κιμάς σόγιας, ενώ παράλληλα παρατηρείται ότι ανεβαίνει στις προτιμήσεις το αλεύρι γλουτένης γιατί υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να φτιάχνουν μόνοι τους σειτάν.

Οι κιμάδες από ηλιόσπορο και αρακά είναι επίσης πολύ δημοφιλείς για το πασχαλινό τραπέζι, καθώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει διάφορα γευστικά πιάτα.

Από το καλάθι των αγορών και μετέπειτα το πασχαλινό τραπέζι δεν λείπουν σφολιάτες, όπως αλμυρές vegan μπουγάτσες με κιμά αλλά και γλυκές μπουγάτσες με κρέμα και λεμόνι, vegan τυρόπιτες και σπανακόπιτες. Φαγητά που είναι γνώριμα, ο κόσμος τα αγαπά και δίνουν μια παραδοσιακή νότα στο τραπέζι.

Μεγάλη κατανάλωση έχουν και οι μαγιονέζες ως συνοδευτική αλοιφή για τα φαγητά.

Θα έχετε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν για αυτό το Πάσχα;

Vegan Way

Όλα τα vegan προϊόντα που αναφέρθηκαν και παραπάνω είναι διαθέσιμα όλη τη διάρκεια του έτους στο κατάστημα αλλά και στο eshop του καταστήματος που δίνει τη δυνατότητα για online παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα. Την πασχαλινή περίοδο θα διατίθενται συσκευασμένα vegan σοκολατένια πασχαλινά αυγουλάκια.

Just Vegan

Το Just Vegan περιμένει τους vegan και τους non vegan καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα οποία είναι διαθέσιμα όλον τον χρόνο. Δυνατότητα αγοράς των προϊόντων υπάρχει από το φυσικό αλλά και από το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο πραγματοποιεί αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Little Bear Patisserie

To Little Bear Patisserie στον Πειραιά δημιουργεί vegan αλμυρές και γλυκιές γεύσεις. Αυτό το Πάσχα θα διαθέτει vegan φαγητά καθώς και vegan γλυκά, όπως τσουρέκια και vegan σοκολατένια αυγά (για μικρούς και μεγάλους) σε διάφορα παιχνιδιάρικα σχέδια. Το Πασχαλινό του μενού για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή της Ανάστασης είναι εξ ολοκλήρου vegan και περιλαμβάνει γνωστά, παραδοσιακά πιάτα στη vegan εκδοχή τους.

Πιάτα όπως:

  • μαγειρίτσα με μανιτάρια,
  • γεμιστή πιπεριά με τυριά και μυρωδικά,
  • τζατζίκι,
  • vegan κοκορέτσι,

και φυσικά vegan πασχαλινές γλυκιές λιχουδιές: Τσουρέκια κλασικά, τσουρέκια με γέμιση, πασχαλινά κουλουράκια κ.ά.

Το πασχαλινό μενού είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και μπορείτε να τα παραλάβετε τόσο από το κατάστημα όσο και με παράδοση στον χώρο σας, καθώς θα πραγματοποιούνται διανομές μέχρι το Μ. Σάββατο.

Πασχαλινό μενού αλμυρών πιάτωνΠασχαλινό μενού vegan αλμυρών πιάτων από το Little Bear Patisserie.

Πασχαλινό μενού γλυκών δημιουργιώνΠασχαλινό μενού vegan γλυκών δημιουργιών από το Little Bear Patisserie.

Σπεύσατε!

© Vegan Times 11-04-2022

Δημοσιεύτηκε: 11/04/2022
Ενημερώθηκε:
11/04/2022

Πηγές:

Πηγή κύριας εικόνας: Sebastian Staines | Unsplash.