Οι σούπες ή αλλιώς τα comfort foods του χειμώνα

Το κρύο του χειμώνα μας προδιαθέτει να απολαμβάνουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας και σε αυτό πάντα βοηθάει ένα ζεστό γεύμα. Οι σούπες είναι πάντα μια καλή ιδέα για comfort food και είναι πάντα νόστιμες.

Vegan Διατροφή + Υγεία

11/12/2023

Όταν κάνει κρύο νιώθουμε την ανάγκη να απολαύσουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας και σε αυτό πάντα βοηθάει μια ζεστή σούπα. Ιδανικά θα θέλαμε σούπες που μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, γιατί συνήθως οι καθημερινές υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Έτσι, χρειαζόμαστε απλές σούπες που να μας προσφέρουν όμως όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε ορισμένες από τις αγαπημένες μας συνταγές για νόστιμες, εύκολες και υγιεινές σούπες που μας αρέσει να τρώμε ξανά και ξανά! Βάλτε τις στο πρόγραμμα και θα εκπλαγείτε από το πόσο απλές αλλά και νόστιμες είναι!

Ρεβίθια σούπα της γιαγιάς

Η αγαπημένη μας. Είναι πανεύκολη, νόστιμη και πολύ χορταστική. Γίνεται και πιο γρήγορα αν έχουμε χύτρα ταχύτητας. 

Αποτοξινωτική σούπα με ρεβίθια, πιπεριά και καρότο

Μια παραλλαγή της παραδοσιακής ρεβιθόσουπας με απλά υλικά, για όταν θέλουμε κάτι χορταστικό και λίγο διαφορετικό.

Σούπα πατάτας με πράσο και σπανάκι

Υπέροχη ζεστή σούπα λαχανικών γεμάτη βιταμίνες, ελαφριά, θρεπτική και πολύ πολύ νόστιμη.

Σούπα φάβας

Εύκολη και χορταστική που συνδυάζεται τέλεια με ζεστά βραστά λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα κ.λπ. Ιδανική για μωρά και παιδιά.

Σούπα με φακές, κριθάρι & λαχανικά

Μια αρωματική σούπα με όσπρια και λαχανικά που αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μόνη της. Πάντα πετυχαίνει, ακόμα κι αν βάλουμε ό,τι λαχανικά έχουμε στην κουζίνα μας.

Σούπα με λάχανο και κόκκινα φασόλια

Επίσης μια χειμωνιάτικη και χορταστική συνταγή που μας θυμίζει βόρεια Ευρώπη. Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για το κόψιμο των λαχανικών, γι’ αυτό είναι πιο εύκολη αν την ετοιμάσουμε με παρέα.

Καροτόσουπα με ροζ φακές

Βελουτέ και τόσο νόστιμη που είναι σαν να τρώμε σε εστιατόριο. Ιδανική για τα παιδιά αλλά και για όταν έχουμε φίλους στο σπίτι.

Σούπα με ρεβίθια και πράσινα φυλλώδη (φρικασέ με ρεβίθια)

Μια σούπα που οι περισσότεροι την έχουμε συνδέσει με την άνοιξη, όταν τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια βρίσκονται στο φόρτε τους! Όμως η ιδέα του φρικασέ με ρεβίθια είναι να συνοδεύσουμε τα ρεβίθια μας με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και να ολοκληρώσουμε τη βελούδινη γεύση του με ταχινολέμονο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μαρούλια στην βασική συνταγή με σπανάκι, σέσκουλα, ή λάπαθα και αγριολάπαθα - η γεύση του θα είναι και πάλι εξαίσια.

Σούπα με πατάτες, μανιτάρια, και πράσινα φυλλώδη (μανιταρίτσα)

Άλλη μία σούπα που δικαιούται μια θέση στη λίστα των αγαπημένων συνταγών του χειμώνα. Είναι η γνωστή μας μαγειρίτσα με μανιτάρια, που είναι αρωματική, γευστική, και χορταστική. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τη συνταγή ή να αυτοσχεδιάσουμε διπλασιάζοντας τις πατάτες ή/και χρησιμοποιώντας ό,τι πράσινα φυλλώδη λαχανικά μας αρέσουν, π.χ. μαρούλια, σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα και αγριολάπαθα, μποκ τσόι - η γεύση του θα είναι εξαίσια.

Σούπα χωρίς όνομα

Διαλέγουμε μία συνταγή από τις παραπάνω αλλά χρησιμοποιούμε ό,τι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο. Το πιο comfort food από όλα!

Με αυτές τις σούπες μπορούμε να έχουμε όσο συχνά θέλουμε ζεστά και θρεπτικά γεύματα για όλη την οικογένεια. Οι παραπάνω συνταγές είναι τόσο απλές και εύκολες και χρειάζονται υλικά που συνήθως έχουμε ήδη στο σπίτι. Είμαστε έτοιμοι, λοιπόν να υποδεχθούμε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Δημοσιεύτηκε: 17/01/2023
Ενημερώθηκε:
11/12/2023