Απειλείται η ελευθερία επιλογής μου όταν αυξάνεται η ενημέρωση για τον βίγκαν τρόπο ζωής;

Όχι! Ίσα ίσα, αυξάνεται, όπως εξηγεί ο καρδιολόγος Κωστής Τσαρπαλής.

Vegan Life

21/03/2023

Σύνοψη

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η ελευθερία επιλογής τους απειλείται ή και μειώνεται όταν αυξάνεται η ενημέρωση για τα οφέλη της υγιεινής βίγκαν διατροφής και όταν αυξάνεται η διαθεσιμότητα βίγκαν επιλογών.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να νιώθουν ακριβώς το αντίθετο, εξηγεί ο καρδιολόγος Κωστής Τσαρπαλής αναλύοντας με απλό τρόπο τί σημαίνει ελευθερία επιλογής, πότε ισχύει 100%, πότε αυξάνεται, και πότε μειώνεται.

Εξηγεί επίσης ότι η αύξηση της πληροφόρησης για τα οφέλη και την πρακτική εφαρμογή της βίγκαν διατροφής αυξάνει την ελευθερία επιλογής όλων: και όσων τελικά την επιλέγουν και όσων τελικά δεν την επιλέγουν. Και, εν τέλει, αυξάνει την δυνατότητα όλων να επιλέξουν «(πιο) ελεύθερα» την διατροφή που επιθυμούν.

Το να πιστεύει κανείς ότι η αύξηση της ενημέρωσης για τον βιγκανισμό, τα οφέλη της υγιεινής βίγκαν διατροφής, και των επιλογών που είναι διαθέσιμες στον δημόσιο χώρο, περιορίζει την ελευθερία του είναι παρόμοιο με το να πιστεύει ότι η αύξηση της ενημέρωσης για τα οφέλη μιας ζωής χωρίς κάπνισμα περιορίζει την ελευθερία του.

Διαβάστε περισσότερα στο κείμενο Η παγίδα της ελευθερίας επιλογής (στην διατροφή μας).

© Kostis Tsarpalis & Vegan Times 07-05-2021

Δημοσιεύτηκε: 07/05/2021
Ενημερώθηκε:
21/03/2023