Ομιλίες & ομιλητές Vegan Corner στο Healthy Life Festival 2019

Δελτία Τύπου

17/03/2022
7' ανάγνωση
Veganism: A moral baseline promoting multiple goals

Gary Francione PhD

Ο Gary L. Francione είναι Καθηγητής Νομικής και Φιλοσοφίας στο Rutgers University School of Law. Είναι επίτιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο University of East Anglia. Είναι γνωστός για τη δουλειά του στη θεωρία των δικαιωμάτων των ζώων. Το 1989 ήταν ο πρώτος πανεπιστημιακός που δίδαξε τη θεωρία αυτή σε Νομική Σχολή στις ΗΠΑ. Θα αναλύσει τα ακόλουθα θέματα: τι σημαίνει «δικαιώματα των ζώων», τις διαφορές μεταξύ των δικαιωμάτων των ζώων και της ευζωίας των ζώων, τα μειονεκτήματα των μονοθεματικών δράσεων, και τον vegan τρόπο ζωής ως έκφραση της «μη βίας». Θα εξηγήσει επίσης πώς τα παραπάνω προσφέρουν τη βάση για να ζήσουμε σε αρμονία με το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους. Είναι η πρώτη φορά που ο διακεκριμένος Καθηγητής απευθύνεται στο ελληνικό κοινό. Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά. Τον Καθηγητή θα παρουσιάσει η Αναστασία Ψειρίδου. Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ανθρώπινη υγεία και περιβαλλοντική υγεία: Ανταγωνιστικοί ή συμπληρωματικοί στόχοι;

Ευσταθία Σιδέρη MSc, B2B Channel Developer, Vegan Times

Η Ευσταθία Σιδέρη είναι δασολόγος/περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στη διατήρηση της βιοποικιλότητας (Montpellier II & Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Στην ομιλία της θα αναδείξει την διασύνδεση της υγείας των οικοσυστημάτων με την ανθρώπινη υγεία, θα βοηθήσει να κατανοήσουμε τις «αφανείς» υπηρεσίες που προσφέρουν τα οικοσυστήματα, να αναγνωρίσουμε τις εκφράσεις ενός διαταραγμένου οικοσυστήματος, και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανθρώπινη υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των οικοσυστημάτων και με καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες που είναι εύκολα τροποποιήσιμες. Θα μας δώσει το αισιόδοξο μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο νομίζουμε την υγεία μας και την υγεία του περιβάλλοντός μας.

Ευεξία: Είναι ατομική ευθύνη ή συλλογική; Όρια και συνέργειες μεταξύ ιδιωτικής, εταιρικής, και δημόσιας δράσης

Αναστασία Ψειρίδου BA MPhil PhD

Η Αναστασία Ψειρίδου σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Cambridge. Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Μικροοικονομικής, Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο μεταπτυχιακό της μάθημα εστιάζει στην έννοια της στενότητας των πόρων που η παγκόσμια οικονομία έχει στη διάθεσή της για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες ενός αυξανόμενου πληθυσμού. Θα εξηγήσει ότι το υφιστάμενο πρότυπο παραγωγής και κατανάλωσης, αυξάνει την ευεξία μας σήμερα, υποσκάπτοντας όμως την δυνατότητά μας, όπως και των μελλοντικών γενεών, να την διατηρήσουμε στο μέλλον. Ο επανασχεδιασμός της παραγωγής και της κατανάλωσης είναι όχι μόνο εφικτός αλλά και μια αναγκαία πράξη ατομικής, δημόσιας, και εταιρικής ευθύνης για να μπορούμε να απολαύσουμε όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον, ό,τι μας είναι επιθυμητό.

Παρακολουθήστε την ομιλία στο κανάλι της Vegan Times στο youtube.

Απο τον: Vegan Times
Δημοσιεύτηκε: 28/03/2019
Ενημερώθηκε:
17/03/2022