Δελτίο Τύπου παρουσίασης του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη”

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη” των Θ. Λιανού και Αν. Ψειρίδου.

Δελτία Τύπου

13/06/2023

Το βιβλίο “Σώζοντας τον πλανήτη” μας περιηγεί στην σημερινή κατάσταση του πλανήτη, το περιβάλλον, την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος για τον εαυτό του και το lifestyle του στον δυτικό κόσμο, σε έννοιες όπως από-ανάπτυξη, πράσινη ανάπτυξη, οικο-σοσιαλισμός, κ.ά., για να καταλήξει στο ανυπέρβλητο πρόβλημα, την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, και να κλείσει με προτάσεις πρωτοπόρες όπως το Διεθνές Χρηματιστήριο Δικαιωμάτων Τεκνοποίησης που στόχο έχουν τη δίκαιη και ομαλή συνύπαρξη των ανθρώπων μεταξύ τους και των ανθρώπων με το περιβάλλον.

Οι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί που προλόγισαν το βιβλίο, κ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Γιώργος Οικονομίδης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Κώστας Μπίθας, Καθηγητής Οικονομικής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και η κ. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνέκλιναν ότι το περιβάλλον και η βιωσιμότητα του πλανήτη οφείλει να είναι προτεραιότητα σε όλα τα επίπεδα δράσης: ατομικό, συλλογικό, κρατικό – καθώς εδώ και πολλά χρόνια ως ανθρωπότητα καταναλώνουμε πόρους από το μέλλον, πόρους δηλαδή που θα χρειαστούν οι επόμενες γενιές ώστε να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με βιώσιμο τρόπο.

Οι συγγραφείς Θεόδωρος Λιανός, Ομότιμος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Αναστασία Ψειρίδου, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντάλλαξαν σκέψεις με το κοινό και τους ομιλητές σε μία πολύ ζεστή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε πολλά βιβλιοπωλεία, ενώ διατίθεται και από τις εκδόσεις Μπένου, τηλ. 210 – 8251202.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου στο παρακάτω βίντεο.

 

Δημοσιεύτηκε: 09/06/2022
Ενημερώθηκε:
13/06/2023