Βio Festival 2022: Η μεγάλη bio γιορτή της πόλης σας περιμένει με vegan προϊόντα στο προσκήνιο

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του, το Bio Festival αποτέλεσε ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός και σταθμό στην ευρεία ανάδειξη της αξίας των βιολογικών προϊόντων σε επαγγελματίες, αλλά και σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό. Το 2o Bio Festival, με υποστηρικτή τον Δήμο Αθηναίων, επανέρχεται δυναμικά, 6-8 Μαΐου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 130 εκθέτες για να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για χιλιάδες καταναλωτές, αλλά και για τους επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής και της μαζικής εστίασης, για τους οποίους τα βιολογικά, τα φυσικά και τα vegan προϊόντα αποτελούν σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς τους.

Δελτία Τύπου

05/05/2022

Το Bio Festival αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για όσους το επισκεφτούν, να συναντήσουν παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και να ανακαλύψουν μία μεγάλη γκάμα από βιολογικά, φυσικά, και vegan προϊόντα. Τρόφιμα, ροφήματα, βότανα, καλλυντικά, συσκευασίες, super foods, είδη υγιεινής, προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου, καθαριστικά και απορρυπαντικά, προϊόντα για παιδιά και βρέφη, προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης και πολλά ακόμα προϊόντα θα μπορέσουν να ανακαλύψουν συγκεντρωμένα σε έναν χώρο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εταιρείες που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Τα vegan προϊόντα στο προσκήνιο!

Σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υιοθετούν την vegan διατροφή, το 2ο Bio Festival, ακολουθεί και στηρίζει τον vegan τρόπο ζωής φιλοξενώντας εκθέτες με vegan προϊόντα. Έτσι λοιπόν, ένα σημαντικό μέρος των εκθετών - εταιρειών που διαθέτουν αποκλειστικά ή έχουν εντάξει στο χαρτοφυλάκιό τους και vegan προϊόντα, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ: επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής που έχουν εντάξει ή θέλουν να εντάξουν τα vegan προϊόντα στο ράφι της επιχείρησής τους, επαγγελματίες της εστίασης που αναζητούν vegan προϊόντα για το μενού του εστιατορίου τους, αλλά και ένα δυναμικό καταναλωτικό κοινό που επιλέγει τα vegan προϊόντα. Επιπλέον, μέσα από τις εισηγήσεις των Workshops & Seminars που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τον vegan τρόπο ζωής και να βρουν απαντήσεις σε κάθε απορία τους. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες θα είναι και αυτές της Μαίρης Μανωλέλλη, CEO της Vegan Times με θέμα “Greenwashing: Πώς να το αποφύγεις εάν είσαι επιχείρηση και πώς να το αναγνωρίζεις εάν είσαι καταναλωτής”. Η Αναστασία Ψειρίδου, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονική συνεργάτις της Vegan Times θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Η διατροφή που προστατεύει ταυτόχρονα τον πλανήτη και την ανθρώπινη υγεία”. Eπίσης, η Γεωργία Κοντιζά, ιδιοκτήτρια του Koukoumi Vegan Boutique Hotel θα μιλήσει για το τί πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες από ένα ξενοδοχείο που αυτοπροσδιορίζεται ως vegan. Φυσικά, θα συζητηθούν από ειδικούς στον τομέα του vegan και πολλά άλλα θέματα.

Workshops & Seminars που θα εμπνεύσουν και θα δώσουν λύσεις και ιδέες

Το Bio Festival θα φιλοξενήσει στην αίθουσα D10 και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του στο πλαίσιο των Workshops & Seminars, μια σειρά από εισηγήσεις από ειδικευμένους επαγγελματίες. Διακεκριμένοι διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί, chef, pastry chef, στελέχη της αγοράς, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες που θα παρευρεθούν για τις νέες τάσεις, τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα γύρω από τα βιολογικά, φυσικά, και vegan προϊόντα που “ταλανίζουν” τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών ο Βασίλης Γιαννιάς, Project manager του Ευρωπαϊκού προγράμματος Gardens, θα μιλήσει για το πώς κάποιος μπορεί να φτιάξει ένα δικό του βιολογικό μικρόκηπο στην πόλη. Επίσης, η Ελπίδα Γαλανοπούλου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης, θα μιλήσει για το σημαντικό ζήτημα της διάγνωσης και αντιμετώπισης της ευαισθησίας στην γλουτένη, ενώ η Έλενα Σαντοριναίου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Βιολογικών Προϊόντων και Συστημάτων Διαχείρισης της TÜV AUSTRIA Hellas, θα δώσεις στους επαγγελματίες τις απαραίτητες συμβουλές για την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί η πολύ σημαντική έρευνα “Global organic retail trends” από τον Markus Reetz, Executive Director International Exhibitions at NürnbergMesse και General Manager της έκθεσης BIOFACH. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των σεμιναρίων και παρουσιάσεων και των τριών ημερών εδώ.

Τόπος Διεξαγωγής:

Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,

Πειραιώς 100, Αθήνα- Γκάζι.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 6 Μαΐου 11:00-21:00
  • Σάββατο 7 Μαΐου 11:00-21:00
  • Κυριακή 8 Μαΐου 11:00-21:00

Πληροφορίες:

Η είσοδος για επαγγελματίες του κλάδου είναι δωρεάν.

Γενική είσοδος για καταναλωτές: €5

Η είσοδος για παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν

Online εισιτήρια: https://biofestival.gr/agora-eisitiriou/

Δημοσιεύτηκε: 04/05/2022
Ενημερώθηκε:
05/05/2022