Χριστουγεννιάτικες διαδρομές 2+3 ιδέες

Φτάνει σιγά σιγά αυτή η ώρα που οι άνθρωποι χαλαρώνουν από την καθημερινότητα και αφήνουν να ξυπνήσει το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Χαμόγελα, αγκαλιές, εκπλήξεις συμβαίνουν στις οικογένειες, στις παρέες, ακόμα και μεταξύ ξένων που γνωρίζονται αναπάντεχα. Το γιορτινό τραπέζι σε πρωταγωνιστικό ρόλο συντονίζει τα προγράμματά μας.

Vegan Life

16/03/2022

Για τους vegans, αυτή η περίοδος μπορεί να επιφυλάσσει προκλήσεις. Ειδικά για νέους vegans, το εορταστικό τραπέζι μπορεί να βρει κάποιες οικογένειες απροετοίμαστες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που το "παραδοσιακό" τραπέζι δεν αλλάζει γιατί "έτσι το κάνουμε χρόνια". Χρειάζεται χρόνος σε κάθε οικογένεια ή παρέα για να μάθει ότι οι γιορτές είναι για να βρίσκονται οι άνθρωποι μαζί, για να γιορτάσουν το "μαζί" και το "τώρα", ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα μαγειρέψουμε λίγο διαφορετικά πιάτα.

Όπως και να έχει οι άνθρωποι ανακαλύπτουν --αργά ή γρήγορα-- τρόπους για να συνυπάρχουν με κάθε λογής αλλαγές συνηθειών και τελικά να περνούν όμορφα. Είναι θέμα χρόνου.

Προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο από δώρα και ετοιμασίες φαγητών ώστε να απολαύσετε αυτό που έχει πραγματικά αξία: χρόνο με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, επιλέξαμε για εσάς πέντε προτάσεις για τις επόμενες ημέρες. Οι τρεις προσφέρουν λύσεις για να κάνετε δώρα που είναι χρήσιμα και οι άλλες δύο για να απολαύσετε vegan μενού υψηλής ποιότητας μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Μικρό κορίτσι σε κρεβάτι με δώρα και χριστουγεννιάτικο δέντροΤα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία για μικρές απολαύσεις, αλλά κυρίως για να απολαύσουμε ανθρώπους και καταστάσεις, να ονειρευτούμε, και να σκεφτούμε τί θα θέλαμε να κάνουμε καλύτερα στο μέλλον.

Παραμονή Χριστουγέννων, 9 μμ

Ρεβεγιόν στο Crudo στη Γλυφάδα (στο Palmyra Hotel)

Crudo λογότυπο

Crudo, Λεωφ. Ποσειδώνος 70, Γλυφάδα. Tηλ. 215 5015166

Το Crudo είναι ένα εστιατόριο που από τότε που άρχισε να λειτουργεί προσφέρει γεύσεις υψηλής αισθητικής με αγνές πρώτες ύλες. Αν υπάρχει vegan haute cuisine, τότε το Crudo ανταγωνίζεται επαξίως vegan εστιατόρια του εξωτερικού.

Το Crudo έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων που περιέχει amuse bouches, σούπα, σαλάτα, πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο (δύο επιλογές), γλυκό (δύο επιλογές). Έχει προβλέψει επίσης kid-friendly μενού για τα παιδιά με (τι άλλο;) ζυμαρικά με σάλτσα ναπολιτάνα ή μπέργκερ με πατάτες που μοιάζουν τηγανιτές.

Το Crudo στεγάζεται εντός του Palmyra Hotel -- ο χώρος ακολουθεί τον ρυθμό διακόσμησης του ξενοδοχείου και είναι ζεστός, μοντέρνος, με προσεγμένες εικαστικές πινελιές.

  • Δείτε το εορταστικό μενού εδώ.
  • Κόστος: μενού ενηλίκων 40€, παιδικό μενού 15€.
  • Προσοχή: Κρατήστε το τραπέζι σας μέχρι την Κυριακή 22/12 στο τηλ. 215 5015166.
  • Περισσότερες πληροφορίες για το Crudo εδώ.
Ημέρα Χριστουγέννων, 3-11 μμ

λαιμ bistro logoΛάιμ μπιστρό, Δεκελέων 23, Γκάζι. Τηλ. 6980 083866.

Το Lime bistro είναι ένα εστιατόριο με ιδιαίτερες γευστικές αναζητήσεις, που συνδυάζει με ευρηματικότητα την mainstream μαγειρική με αγνές πρώτες ύλες. Το μενού εξελίσσεται συνεχώς και αποτελεί τον παράδεισο των gluten free επιλογών. Κατά την περίοδο των εορτών το μενού θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εορταστικά πιάτα.

Ο χώρος είναι λιτός, ζεστός και άνετος.

  • Κρατήστε το τραπέζι σας στο 6980 083866.
  • Δείτε το μενού εδώ. Το μενού θα εμπλουτίζεται με χριστουγεννιάτικες γεύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το Lime bistro εδώ.

Χρήσιμα δώρα

Σε μια εποχή που το ζητούμενο είναι η μείωση και όχι η αύξηση των υλικών που χρησιμοποιούμε, καθώς και των απορριμμάτων μας, το να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον στόχο είναι ένα δώρο προς όλους τους ανθρώπους και όλα τα παιδιά του κόσμου. Τα παρακάτω καταστήματα διαθέτουν μεγάλη σειρά από χρηστικά αντικείμενα που σίγουρα θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας για δώρα, και τα δώρα αυτά θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Sillage λογότυποSillage, Ανδρέα Παπανδρέου 61, Χαλάνδρι. Τηλ. 213 0307020.

 

Sillage στο Χαλάνδρι

Στο Sillage θα βρείτε μια ποικιλία προϊόντων προσωπικής περιποίησης αλλά και χρηστικών αντικειμένων.

Το Sillage έχει πάρει vegan πιστοποίηση για είδη που παράγει με το δικό του brand, δηλ. μια μεγάλη σειρά γυναικείων και ανδρικών vegan αρωμάτων (270 είδη) Sillage καθώς και σαπούνια Sillage. Θα βρείτε επίσης είδη που βοηθούν να μειώσουμε τα απορρίμματα της καθημερινότητας: φαγητοδοχεία, παγούρια, καλαμάκια, βαμβακερές τσάντες και πουγγιά για χύμα τρόφιμα, vegan food wraps (χωρίς κερί μέλισσας), είδη καθαριότητας, απορρυπαντικά, και πολλά άλλα. Εμείς ξεχωρίσαμε τα εξής:

  • ανδρικά και γυναικεία αρώματα Sillage
  • περιποίηση προσώπου, σώματος, μαλλιών Fair Squared
  • περιποίηση προσώπου, σώματος, μαλλιών Benecos
  • μανταλάκια από μπαμπού
  • vegan κερομάντηλα φαγητού (χρησιμοποιούνται αντί για διαφανή μεμβράνη π.χ. για σκέπασμα σε δοχεία, για τύλιγμα ψωμιού, κ.λπ.)
  • σύρμα καθαρισμού από ίνες καρύδας

 

Living λογότυποLiving, Διονύσου 15, Μαρούσι, τηλ. 213 0430006.

Living στο Μαρούσι

Στο Living θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία vegan προϊόντων, που με αυτά μπορείτε να φτιάξετε όμορφα καλάθια δώρων. Ξεχωρίσαμε για εσάς τα ακόλουθα:

  • καλλυντικά προϊόντα Urtekram 
  • προϊόντα στοματικής υγιεινής The Humble Co.
  • αρώματα ανδρικά και γυναικεία Dolma

 

Πλαστικουργείο λογότυποPlastikourgeio Shop & Lab, Ασκληπιού 51, Νεάπολη, Αθήνα (μεταξύ Βαλτετσίου & Αραχώβης).

Στo Πλαστικουργείο, παρά το όνομα που ξεγελά, μάλλον δεν θα βρείτε κανένα πλαστικό είδος! Ίσα ίσα, θα βρείτε προϊόντα από υλικά φιλικά προς τον πλανήτη που βοηθούν να αποφύγουμε το πλαστικό. Θα βρείτε επίσης είδη από φυσικά υλικά που είναι δύσκολο να βρεθούν στην αγορά. Ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα:

  • ξύλινες βούρτσες για τα μαλλιά, με ξύλινες ακίδες, και άλλα είδη για το μπάνιο
  • vegan βούρτσες για καθαρισμό σκευών
  • μπατονέτες για τα αυτιά από μπαμπού (πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες, σε 5 χρώματα)
  • επαναχρησιμοποιούμενη κάψουλα για καφέ για μηχανές Nespresso
  • βιβλία για έναν απλό και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο ζωής

Το ρεπορτάζ αυτό ΔΕΝ είναι διαφημιστικό.

© Vegan Times 20-12-2019

Δημοσιεύτηκε: 20/12/2019
Ενημερώθηκε:
16/03/2022