To πρώτο vegan φεστιβάλ κινηματογράφου στην Αυστραλία

Vegan Life

16/03/2022

Ποιος;

Το Vegan Festival της Αδελαΐδας, ένας θεσμός που υπάρχει από το 2007…

Τί;

…διοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ vegan κινηματογράφου της Αυστραλίας, με κύριο (και περήφανο) χορηγό τον Δήμο Αδελαΐδας.

Πού;

Στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Πότε;

Το πρώτο φεστιβάλ vegan κινηματογράφου διεξήχθη στις 28 και 29 Μαΐου του 2021.

Λοιπές πληροφορίες

Στο φεστιβάλ προσφέρονταν vegan γεύματα για το κοινό, ενώ οι ταινίες που προβλήθηκαν περιελάμβαναν πέρα από ντοκιμαντέρ σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, και ταινίες που ασχολούνται με τη vegan κουλτούρα. Στο φεστιβάλ διαγωνίστηκαν νέες ταινίες. Όμως παρουσιάστηκαν και κλασσικές πια ταινίες όπως το Forks over Knives, το Speciesism, το Peaceable Kingdom, αλλά και πιο πρόσφατες όπως το Game Changers.

Το φεστιβάλ δέχτηκε συμμετοχές σε τρεις κατηγορίες::

  • Ζώα. Ταινίες που επικεντρώνονταν στα ζώα.
  • Κλιματική αλλαγή. Ταινίες που επικεντρώνονταν σε θέματα κλιματικής αλλαγής και βιωσιμότητας.
  • Τρόπος ζωής. Ταινίες που επικεντρώνονταν στον vegan τρόπο ζωής, την υγεία και τη vegan διατροφή.

 

Vegan film festival Adelaide 2021Πηγή εικόνας: Vegan Film Festival

Μεταξύ των κριτών του φεστιβάλ ήταν και η Λειλάνι Μούντερ, η οποία έχει σπουδάσει βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και για χρόνια ήταν οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής καριέρας της υιοθέτησε τροπικά δάση, ώστε να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα του αγωνιστικού αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το φεστιβάλ να παγιωθεί ως ετήσιος θεσμός που θα οδηγήσει κοντύτερα σε έναν βίγκαν κόσμο. Ακόμα, το φεστιβάλ vegan κινηματογράφου στοχεύει να προωθήσει τη δημιουργικότητα, και να χρηματοδοτήσει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ταινιών που αφορούν τον βιγκανισμό τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άλλο vegan φεστιβάλ κινηματογράφου είναι το International Vegan Film Festival που ξεκίνησε το 2018, διοργανώνεται στον Καναδά και εκδηλώσεις του λαμβάνουν χώρα σε αρκετές πόλεις του κόσμου όπως το Κεμπέκ, την Οτάβα, το Μοντρεάλ στον Καναδά, και το Βερολίνο στη Γερμανία.

© Vegan Times 08-06-2021

Δημοσιεύτηκε: 08/06/2021
Ενημερώθηκε:
16/03/2022