Vegan μαγειρίτσα με jackfruit ή Τζακφρουτίτσα

Μια vegan μαγειρίτσα, φτιαγμένη με ένα πρωτότυπο υλικό, νόστιμη και ελαφριά, που μπορούμε να απολαμβάνουμε όλον τον χρόνο.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:30'
  • Εκτέλεση 1:45'
  • μερίδες 6

Υλικά

250 γρ.

jackfruit στραγγισμένο από κονσέρβα

1

κρεμμύδι

250 γρ.

μανιτάρια

750 γρ.

πράσα

750 γρ.

σπανάκι

2 κούπες

βρασμένα ρεβίθια

1 ματσάκι

φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι

μυρώνια

1 ματσάκι

καυκαλήθρες

1 ματσάκι

άνηθο

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΙΝΟΛΕΜΟΝΟ

1⁄2 κ.σ.

ταχίνι

1 κ.σ.

χυμό λεμονιού

Προετοιμασία

Ξεπλένουμε το τζάκφρουτ με τρεχούμενο νερό, το βάζουμε σε μια πετσέτα και το στύβουμε μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά. Διαχωρίζουμε απαλά τις ίνες στα μεγάλα κομμάτια, με το χέρι ή με δύο πιρούνια, ώστε να γίνουν μικρότερα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Κόβουμε τα πράσα στη μέση και μετά σε ροδέλες μήκους 3 εκ. το λευκό τους μέρος, και 1 εκ. το πράσινο μέρος. Κόβουμε το σπανάκι σε λωρίδες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ψιλές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, και τον άνηθο.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε νερό ή ακουαφάμπα το ξερό κρεμμύδι, και μόλις αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα μανιτάρια και το τζάκφρουτ. Μετά προσθέτουμε τα πράσα, σκεπάζουμε με νερό ή ακουαφάμπα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, περίπου 10', μέχρι σχεδόν να μαραθούν τα πράσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρώνια, τον άνηθο, και τις καυκαλήθρες και μαγειρεύουμε για άλλα 10'.

Φτιάχνουμε το ταχινολέμονο:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι και τον χυμό λεμονού μαζί με 1-2 κούπες από το ζουμί της σούπας. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, διαλύουμε σε ένα μπωλ το ταχίνι στον χυμό λεμονιού με πιρούνι, σύρμα, ή ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε τον ζωμό της σούπας και χτυπάμε μέχρι να αφρίσει.

Περιχύνουμε στην κατσαρόλα λίγο πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε!

Αν φτιάξεις την τζακφρουτίτσα από την προηγούμενη ημέρα, να κρατήσεις το ταχινολέμονο στο ψυγείο ώστε να το προσθέσεις στη σούπα αφού την ζεστάνεις.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Διαλέξεις νεαρό (άγουρο) τζάκφρουτ το οποίο πωλείται σε άλμη. Το ώριμο είναι γλυκό και περιέχει σιρόπι. Θα το βρεις σε ασιατικά καταστήματα και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να στύψεις καλά το τζακφρουτ μέσα σε πετσέτα κουζίνας, εάν χρησιμοποιήσεις κονσέρβα, για να μπορεί να απορροφήσει τις γεύσεις που θα του δώσεις.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το τζάκφρουτ είναι στα αλήθεια φρούτο!

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

98g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.496mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

12%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

350

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές