Υλικά
6 κούπες |
φακές beluga |
2 |
ντομάτες μέτριες ή |
400 γρ. |
τοματίνια |
1 |
κόκκινη πιπεριά |
1 |
αγγούρι |
4 |
φρέσκα κρεμμυδάκια |
1 κούπα |
άνηθο φρέσκο |
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές, αλλά όχι πολύ, να είναι al dente. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Τα προσθέτουμε κι αυτά στη σαλατιέρα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για 30'.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας δροσερή και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Είναι κρύα τα λαχανικά σου, εάν θέλεις να σερβίρεις τη σαλάτα αμέσως. Εναλλακτικά μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο για μισή ώρα πριν τη φας.
Μην παραβράσεις τις φακές. Εάν χρησιμοποιήσεις χύτρα χρειάζονται ακριβώς μισό λεπτό και μετά κρύωμα της χύτρας με τρεχούμενο νερό.

Μην ξεχάσεις...
Να ελέγξεις τις φακές για πετραδάκια (ναι, συμβαίνει και αυτό).

Ήξερες ότι...
Όπως όλες οι whole food συνταγές, είναι και αυτή σούπερ θρεπτική γιατί έχει πολλά χρώματα (που
σημαίνει ότι είναι γεμάτη από ωφέλιμα στοιχεία), και πλήρη συστατικά. Φαντάσου ότι με 400 θερμίδες
υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις για μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, ίνες, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, βιταμίνες Α, C, K, Β6, και Β9 που αντιστοιχούν σε διατροφή 2.000 θερμίδων. Και παίρνεις και ένα σωρό αντιοξειδωτικές ουσίες που δεν μπορείς με τίποτα να τις βρεις σε πιάτα με ζωικά τρόφιμα.
Οι μαύρες φακές θεωρούνται το χαβιάρι των οσπρίων, γι΄αυτό ονομάζονται και φακές "μπελούγκα".

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με καφέ φακές, κόκκινα φασόλια, ή ρεβίθια.