Υλικά
300-350 γρ. |
silken tofu σκληρό, χωρίς το υγρό του |
½ κούπα |
κάσιους, άψητα και ανάλατα |
3 κ.σ. |
χυμό λεμονιού |
1 κ.γ. |
μουστάρδα έτοιμη |
¼ κ.γ. |
σκόνη κρεμμυδιού |
1 κ.γ. |
αλάτι (προαιρετικά) |
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες ή στην κατάψυξη 15', μέχρι να κρυώσει.
Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
![Μην ξεχάσεις... Μην ξεχάσεις...](/imgs/icons/b-tip-02.png)
Μην ξεχάσεις...
Να την ανακατέψεις λίγο πριν την σερβίρεις.
![Ήξερες ότι... Ήξερες ότι...](/imgs/icons/b-tip-03.png)
Ήξερες ότι...
Μπορείς να διατηρήσεις την μαγιονέζα στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
![Δοκίμασέ το κι έτσι... Δοκίμασέ το κι έτσι...](/imgs/icons/b-tip-04.png)
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με καρύδια, αντί για κάσιους.
Σε πατατοσαλάτα ή σε μαρουλοσαλάτα.
Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση
Ίνες:
9g
ανά 2.000 θερμίδες
Νάτριο:
9.767mg
ανά 2.000 θερμίδες
Λίπος:
41%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Κορεσμένο Λίπος:
7%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Σάκχαρα:
8%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Θερμίδες:
18
ανά κουταλιά σούπας
>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})