Υλικά
1 ½ κούπα (125 γρ.) |
κολοκύθα τριμμένη |
1 ¾ κούπα |
αλεύρι ολικής άλεσης |
½ κούπα |
νιφάδες βρώμης λεπτές |
3 κ.σ. |
διατροφική μαγιά |
2 κ.σ. |
λιναρόσπορο τριμμένο |
1 ½ κ.σ. |
ταχίνι |
2 κ.γ. |
κρεμμύδι σε σκόνη |
½ κ.γ. |
σκόρδο σε σκόνη |
½ κ.γ. |
πάπρικα γλυκιά |
1 κ.γ. |
baking powder |
1⁄4 κ.γ. |
αλάτι |
½ κούπα |
νερό |
λίγο |
αλεύρι για το πλάσιμο αν μας κολλάει η ζύμη |
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα στο μούλτι ή στον τρίφτη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ μέχρι να γίνει ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει πιο σφιχτή η ζύμη, ή βάζουμε λίγο νερό ακόμα αν μας γίνει πολύ σφιχτή.
Πλάθουμε λεπτά κριτσίνια, με πάχος 1 εκ. και μήκος 15 εκ. περίπου και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με χαρτί ή σιλικόνη ψησίματος. Πότε πότε ρίχνουμε λίγο αλεύρι αν μας κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 30'. Αν δεν είναι αρκετά τραγανά τα αφήνουμε να ψηθούν για 5' ακόμα μέχρι να γίνουν πιο τραγανά.
Μικρά μυστικά
![Δοκίμασέ το κι έτσι... Δοκίμασέ το κι έτσι...](/imgs/icons/b-tip-04.png)
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με καρότα αντί για κολοκύθα.