Μπουγατσάκια με κολοκύθα

Ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη. Όχι απλώς χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, αλλά χωρίς πρόσθετο γλυκαντικό, χωρίς ελεύθερα σάκχαρα! Η γεύση του είναι γλυκιά από τα φυσικά σάκχαρα της κολοκύθας. Δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω για να είναι υπέροχο.

  • Δυσκολία 2
  • Προετοιμασία 0:30'
  • Εκτέλεση 0:45'
  • πιτάκια 36

Υλικά

225 γρ.

φύλλο κρούστας

750 γρ.

κολοκύθα

1 κ.γ.

βανίλια

2 κ.γ.

κανέλα

1 1⁄2 κ.σ.

ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Πλένουμε εξωτερικά την κολοκύθα και την τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη. Πετάμε τα σπόρια ή τα κρατάμε για να φτιάξουμε κολοκυθόσπορους.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την κολοκύθα, την κανέλα, και τη βανίλια σε ένα μπωλ. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 6 κομμάτια, είτε ορθογώνια για ρολάκια, είτε μακρόστενα για τριγωνάκια. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε κομμάτι, και τυλίγουμε σε ρολά ή τριγωνάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα αλείφουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25' ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και κάνουμε υπομονή για να κρυώσουν λίγο πριν δοκιμάσουμε. Για να σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον κανέλα.

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Αντί για ελαιόλαδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις άγλυκο (ή γλυκό) φυτικό γάλα ή να χρησιμοποιήσεις μείγμα ελαιολάδου και φυτικού γάλακτος.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Αν σου αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, πρόσθεσε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού στο μείγμα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

20g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.301mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

19%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

28

ανά μπουγατσάκι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές