Σοκολατένιες μπουκίτσες vegan

Μια βίγκαν συνταγή για όσους αγαπούν τα γλυκά. Nόστιμες σοκολατένιες μπουκίτσες με 4 απλά υλικά. Μια λιχουδιά χωρίς επεξεργασμένα σάκχαρα ή λίπη που αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική λύση.

Για αυτήν την βίγκαν συνταγή, εάν βρεις φρέσκους χουρμάδες προτίμησέ τους. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένους τους οποίους θα καλύψεις με βραστό νερό για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν και θα τους στραγγίσεις πριν τους πολτοποιήσεις.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:20'
  • μπουκίτσες 25

Υλικά

250γρ.

χουρμάδες φρέσκοι ή αποξηραμένοι

1 κούπα

νιφάδες βρώμης

2 κ.σ.

σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2 κ.σ.

σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ και τους χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Κάθε λίγο αφαιρούμε το καπάκι και με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα από τα πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα υλικά έχουν αναμιχθεί καλά.

Για να φτιάξουμε τις μπουκίτσες παίρνουμε κάθε φορά 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα, το πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Ίσως χρειαστεί να ξεπλύνουμε τα χέρια μας μερικές φορές ενδιάμεσα μέχρι να φτιάξουμε όλες τις μπουκίτσες.

Τέλος, με ένα μικρό κόσκινο πασπαλίζουμε τις μπουκίτσες με το κακάο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους.

Τοποθετούμε τις μπουκίτσες μας στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Μπορούμε να τις σερβίρουμε από την κατάψυξη εάν τις προτιμάμε πιο σκληρές, ή να τις μεταφέρουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, εάν τις θέλουμε λίγο πιο μαλακές.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Στραγγίξεις καλά τους χουρμάδες, εάν τους έχεις μουλιάσει σε βραστό νερό.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να αφαιρείς κατά την διαδικασία της πολτοποίησης το καπάκι του μπλέντερ και με μια σπάτουλα να μαζεύεις από τα πλαϊνά του τοιχώματος το μείγμα σου, ώστε να διασφαλίσεις ότι έχει χτυπηθεί καλά.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Αν δεν έχεις εκχύλισμα βανίλιας, μπορείς να το αντικαταστήσεις με 1 κ.γ. νερό και 1 δόση βανιλίνης.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με σκόνη από χαρούπι, αντί για κακάο.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

64g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

19mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

10%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

55

ανά μπουκίτσα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές