Vegan κουραμπιέδες

Vegan κουραμπιέδες, τραγανοί, με άρωμα μαστίχας που λιώνουν στο στόμα! Συνταγή εμπνευσμένη από τους νηστίσιμους κουραμπιέδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

  • Δυσκολία 2
  • Προετοιμασία 0:15'
  • Εκτέλεση 1:00'
  • κουραμπιέδες 50

Υλικά

1 1⁄2 κούπα

αμύγδαλα (με τη φλούδα)

9 κούπες

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες

ζάχαρη λευκή

2 κούπες

ελαιόλαδο

1 κούπα

ανθόνερο

1⁄2 κούπα

κρασί λευκό

1⁄4 κούπα

λικέρ μαστίχας

1⁄4 κούπα

κονιάκ

2 δάκρυα

μαστίχας

1 κ.γ.

μαγειρική σόδα

1⁄8 κ.γ.

μοσχοκάρυδο τριμμένο

1⁄16 κ.γ.

αλάτι

3⁄4 κούπα

άχνη ζάχαρη

Προετοιμασία

  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, ψήνοντάς τα στους 160°C στο φούρνο για 8'-10'. Μετά τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι ή στο μούλτι.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τα αμύγδαλα, και την άχνη ζάχαρη σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 

Τέλος προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και αναμειγνύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30'.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους βάζουμε στο ταψί.

Τους ψήνουμε για 25'-30' μέχρι να φουσκώσουν. Είναι έτοιμοι όταν έχουν αρχίσει να ροδίζουν.  

Τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους βάζουμε σε μια γιορτινή πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Μην ανακατέψεις τη ζύμη πολλή ώρα, για να βγουν αφράτοι οι κουραμπιέδες.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να τους αφήσεις να κρυώσουν, ώστε να σταθεί ωραία η άχνη ζάχαρη και να μην λιώσει.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το όνομά του προέρχεται από την αραβική λέξη Qurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Πλασμένο σε μικρές μπουκίτσες, χωρίς άχνη ζάχαρη, σαν μπισκότα για τον καφέ.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

9g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

274mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

44%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

6%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

35%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

212

ανά κουραμπιέ

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές