Vegan μπισκότα ολικής με κομματάκια σοκολάτας

Αυτά τα πεντανόστιμα μπισκότα με τη σύνθετη επίγευση αποτελούν μια άσκηση εγκράτειας για μικρούς και μεγάλους από το 2010 που πρωτοκυκλοφόρησαν σαν "μπισκότα του Ποπάυ" από την Vegan Mama. Παρόλα αυτά, αυτή η γευστική παρασπονδία έχει ορισμένα παράπλευρα οφέλη. Αυτά τα μπισκότα εξοικειώνουν τα παιδιά με τις υφές "ολικής", ειδικά αν τα πλάσουν μόνα τους. Την επόμενη φορά που θα τους προσφέρουμε ψωμί ή πίτσα ολικής, θα είναι πιο εύκολο να τα δεχθούν. Επιπλέον, τα μπισκότα αυτά δεν περιέχουν μαργαρίνη ή λάδι καρύδας, λίπη που είναι δύσκολο να αποφύγουμε με προϊόντα του εμπορίου. Απολαύστε τα σίγουρα ζεστά από τον φούρνο αλλά φροντίστε να κρύψετε όσα θέλετε να κρατήσετε για πιο μετά γιατί... εξαφανίζονται αμέσως! Είναι εξαιρετική λύση για γλυκά σπιτικά κεράσματα.

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:25'
  • μπισκότα 12

Υλικά

1 κούπα

αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κ.γ.

μπέικιν πάουντερ

1⁄2 κ.γ.

μαγειρική σόδα

4 κ.σ.

ζάχαρη

2⁄3 κ.γ.

αλάτι

2 κ.σ.

ελαιόλαδο

2 κ.σ.

νερό

2 κ.σ.

μελάσα

2 κ.σ.

σιρόπι αγαύης

1

βανιλίνη

50 γρ.

κουβερτούρα vegan

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την κoυβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη με υγρή και μαλακή υφή που να κολλάει λίγο στα χέρια.

Πλάθουμε τη ζύμη μας σε 11-12 μικρά μπαλάκια τα οποία πατάμε λίγο με το χέρι μας να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλού μπισκότου. Εάν αν το μείγμα τρίβεται όταν πάμε να το μορφοποιήσουμε, προσθέτουμε επιπλέον νερό, περίπου 1-2 κ.σ., ώστε να  μπορούμε να τους δώσουμε σχήμα χωρίς να σπάνε.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 11'.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 1' στο ταψί. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε με μία σπάτουλα σε σχάρα για να στεγνώσουν. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Τηρήσεις τον χρόνο ψησίματος. Εάν αρχίσουν να φαίνονται ψημένα στην περιφέρεια, τότε έχουν ήδη παραψηθεί.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να διπλασιάσεις τη συνταγή και να ψήσεις στον αέρα ταυτόχρονα δύο ταψιά, γιατί θα φαγωθούν αμέσως!

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Τα μπισκότα αυτά είναι πλούσια σε σίδηρο, λόγω του αλεύρου ολικής άλεσης και της μελάσσας.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με αλεύρι ντίνκελ, κριθαριού, φαγόπυρου, ή/και μείγμα αυτών.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

25g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.943mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

31%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

9%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

31%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

112

ανά μπισκότο

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές