Υλικά
1 κούπα |
αλεύρι ολικής αλέσεως |
1 κ.γ. |
μπέικιν πάουντερ |
1⁄2 κ.γ. |
μαγειρική σόδα |
4 κ.σ. |
ζάχαρη |
2⁄3 κ.γ. |
αλάτι |
2 κ.σ. |
ελαιόλαδο |
2 κ.σ. |
νερό |
2 κ.σ. |
μελάσα |
2 κ.σ. |
σιρόπι αγαύης |
1 |
βανιλίνη |
50 γρ. |
κουβερτούρα vegan |
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από την κoυβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη με υγρή και μαλακή υφή που να κολλάει λίγο στα χέρια.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε 11-12 μικρά μπαλάκια τα οποία πατάμε λίγο με το χέρι μας να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλού μπισκότου. Εάν αν το μείγμα τρίβεται όταν πάμε να το μορφοποιήσουμε, προσθέτουμε επιπλέον νερό, περίπου 1-2 κ.σ., ώστε να μπορούμε να τους δώσουμε σχήμα χωρίς να σπάνε.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 11'.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 1' στο ταψί. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε με μία σπάτουλα σε σχάρα για να στεγνώσουν. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Τηρήσεις τον χρόνο ψησίματος. Εάν αρχίσουν να φαίνονται ψημένα στην περιφέρεια, τότε έχουν ήδη παραψηθεί.

Μην ξεχάσεις...
Να διπλασιάσεις τη συνταγή και να ψήσεις στον αέρα ταυτόχρονα δύο ταψιά, γιατί θα φαγωθούν αμέσως!

Ήξερες ότι...
Τα μπισκότα αυτά είναι πλούσια σε σίδηρο, λόγω του αλεύρου ολικής άλεσης και της μελάσσας.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με αλεύρι ντίνκελ, κριθαριού, φαγόπυρου, ή/και μείγμα αυτών.