Υλικά
2⁄3 κούπα |
γιαούρτι σόγιας χωρίς ζάχαρη |
3 κ.γ. |
μηλόξυδο |
2 κ.σ. |
χυμό λεμονιού |
1 κ.σ. |
μουστάρδα έτοιμη |
1 κ.γ. |
σκόνη σκόρδου |
1 κ.γ. |
σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι ρυζιού |
1 1⁄2 κ.σ. |
άνιθο φρέσκο, ψιλοκομμένο |
2 κ.σ. |
μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο |
1-2 κ.σ. |
νερό |
Εκτέλεση
Τοποθετείς όλα τα συστατικά, εκτός από το νερό, σε ένα μπωλ και ανακατεύεις πολύ καλά. Προσθέτεις όσο νερό απαιτείται για να έχεις την επιθυμητή συνοχή.
Καρυκεύεις με μαύρο πιπέρι για γεύση και τοποθετείς την σάλτσα στο ψυγείο για να είναι δροσερή όταν την σερβίρεις.
Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...
Μπορείς να αντικαταστήσεις το γιαούρτι σόγιας με αντίστοιχη ποσότητα silken τόφου, πολτοποιημένο με 3 κ.γ. χυμό λεμονιού.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Σαν ντιπ για πατάτες φούρνου ή για να συνοδεύσεις τα ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.