Υλικά
50 γρ. |
φουντούκια |
50 γρ. |
αμύγδαλα |
50 γρ. |
καρύδια |
150 γρ. |
χουρμάδες χωρίς κουκούτσι |
½ κούπα |
χαρουπόμελο |
3 κ.σ. |
μελάσα |
2-3 κ.σ. |
νερό ζεστό |
4 κ.σ. |
goji berries (γκότζι μπέρις) |
4 κ.σ. |
κολοκυθόσπορο, ωμό κι ανάλατο |
50 γρ. |
vegan κουβερτούρα |
3-4 κ.σ. |
νιφάδες βρώμης |
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ με κοφτές κινήσεις τους ξηρούς καρπούς, ώστε να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια και τους μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.
Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες, το χαρουπόμελο, την μελάσα, και 2 κ.σ. ζεστό νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα στερεό με μικρά κομματάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα 1 κ.σ. νερό. Στην συνέχεια το μεταφέρουμε στο μπωλ με τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά του μπωλ, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτουμε τα γκότζι μπέρις, τον κολοκυθόσπορο, την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη, και τις νιφάδες βρώμης που θα βοηθήσουν το μείγμα μας να δέσει. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγες νιφάδες ακόμη.
Σε ένα τάπερ με καπάκι, ή σε ένα μικρό ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας, πιέζοντάς το ώστε να έχει το ίδιο ύψος παντού. Το σκεπάζουμε (ή το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα) και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Το αφήνουμε μερικές ώρες, ή όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα το πρωί οι μπάρες μας είναι έτοιμες. Κόβουμε όσα κομμάτια θέλουμε να φάμε και διατηρούμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα στο τάπερ, ή τυλιγμένα στη λαδόκολλα στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Μην χτυπήσεις πολλή ώρα τους ξηρούς καρπούς γιατί θέλεις να είναι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, ώστε να μπορείς να τους γεύεσαι.

Μην ξεχάσεις...
Να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τους χουρμάδες.

Ήξερες ότι...
Το χαροπόμελο είναι ένα σιρόπι που περιέχεται μέσα στα χαρούπια. Έχει παχύρευστη υφή και φυσική γλυκιά γεύση.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με τους ξηρούς καρπούς που προτιμάς.