Vegan ωμοφαγικές μπάρες με χαρουπόμελο

Μία εύκολη στην παρασκευή συνταγή για ωμοφαγικές μπάρες, θρεπτικές, χορταστικές, και πολύ νόστιμες. Είναι επίσης ένα ιδανικό σνακ που μπορείς πάντα να έχεις μαζί σου, ή να δώσεις στα παιδιά για το σχολείο αφού είναι σίγουρο πως θα το λατρέψουν!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:20'
  • κομμάτια 15

Υλικά

50 γρ.

φουντούκια

50 γρ.

αμύγδαλα

50 γρ.

καρύδια

150 γρ.

χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

½ κούπα

χαρουπόμελο

3 κ.σ.

μελάσα

2-3 κ.σ.

νερό ζεστό

4 κ.σ.

goji berries (γκότζι μπέρις)

4 κ.σ.

κολοκυθόσπορο, ωμό κι ανάλατο

50 γρ.

vegan κουβερτούρα

3-4 κ.σ.

νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ με κοφτές κινήσεις τους ξηρούς καρπούς, ώστε να σπάσουν σε μεγάλα κομμάτια και τους μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.

Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες, το χαρουπόμελο, την μελάσα, και 2 κ.σ. ζεστό νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα στερεό με μικρά κομματάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα 1 κ.σ. νερό. Στην συνέχεια το μεταφέρουμε στο μπωλ με τους ξηρούς καρπούς.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά του μπωλ, ώστε να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτουμε τα γκότζι μπέρις, τον κολοκυθόσπορο, την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη, και τις νιφάδες βρώμης που θα βοηθήσουν το μείγμα μας να δέσει. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγες νιφάδες ακόμη.

Σε ένα τάπερ με καπάκι, ή σε ένα μικρό ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας, πιέζοντάς το ώστε να έχει το ίδιο ύψος παντού. Το σκεπάζουμε (ή το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα) και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Το αφήνουμε μερικές ώρες, ή όλο το βράδυ.

Την άλλη μέρα το πρωί οι μπάρες μας είναι έτοιμες. Κόβουμε όσα κομμάτια θέλουμε να φάμε και διατηρούμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα στο τάπερ, ή τυλιγμένα στη λαδόκολλα στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Μην χτυπήσεις πολλή ώρα τους ξηρούς καρπούς γιατί θέλεις να είναι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια, ώστε να μπορείς να τους γεύεσαι.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τους χουρμάδες.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Το χαροπόμελο είναι ένα σιρόπι που περιέχεται μέσα στα χαρούπια. Έχει παχύρευστη υφή και φυσική γλυκιά γεύση.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με τους ξηρούς καρπούς που προτιμάς.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

45g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

427mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

49%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

8%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

34%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

141

ανά κομμάτι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Μαρίνα Ξουλίδου

Η Μαρίνα Ξουλίδου είναι vegan, γιατί αγαπά να αγαπά το ίδιο όλα τα ζώα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ζει στη Θεσσαλονίκη. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να μαγειρεύει και να γράφει vegan συνταγές στο site της Vegan Better, να απολαμβάνει χρόνο στη θάλασσα ή στο βουνό, να στηρίζεται στο κεφάλι της, να δημιουργεί vegan make up looks, και να περιποιείται το δέρμα της. Πολύ σύντομα θα είναι και εκπαιδεύτρια ζώων – κάτι που είχε όνειρο να κάνει από μικρή.

Μαρίνα Ξουλίδου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές