Αποτοξινωτική σούπα με ρεβίθια, πιπεριά και καρότο

Ένα πολύχρωμο φαγητό τύπου comfort food, που σου δίνει καθαρή ενέργεια και τονώνει το ανοσοποιητικό σου. Απλό, πολύ υγιεινό, και πεντανόστιμο.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:10'
  • Εκτέλεση 1:05'
  • μερίδες 6

Υλικά

500 γρ.

ρεβίθια

1

κρεμμύδι μεγάλο

2

καρότα

1

κόκκινη πιπεριά

1⁄2 κούπα

άνηθο ψιλοκομμένο

2

λεμόνια, τον χυμό τους

3,5 κούπες

νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών

Προετοιμασία

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια 8-12 ώρες. Αν βιάζόμαστε, δεν χρειάζεται να τα μουλιάσουμε, αλλά θα χρειαστεί να αυξήσουμε τον χρόνο μαγειρέματος σε 1 ώρα και 15' αν μαγειρεύουμε στη χύτρα και σε 2-3 ώρες αν μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα. Επίσης τα ωμά ρεβίθια χρειάζονται επιπλέον νερό κατά το μαγείρεμα (όσο νερό θα είχαν απορροφήσει αν τα μουλιάζαμε), δηλ. για 500 γρ. βάζουμε συνολικά 8 κούπες νερού.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, και την κόκκινη πιπεριά στο μούλτι ή στο χέρι.
  3. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  4. Στίβουμε τα λεμόνια.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στη χύτρα.

Προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών: 3 κούπες αν έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια ή 8 κούπες αν είναι ξερά.

Ασφαλίζουμε το καπάκι της χύτρας και ανάβουμε την εστία στο μέγιστο. Μόλις σηκωθεί το έμβολο της χύτρας, χαμηλώνουμε την ένταση (στο 3/9) και μαγειρεύουμε για 30' (μουλιασμένα) ή για 70' (ξερά). Στο τέλος του χρόνου σβήνουμε την εστία και αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει φυσικά, πάνω στο μάτι.

Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λεμόνι.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Βράσεις τα ρεβίθια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν πριν προσθέσεις τα λαχανικά, αν μαγειρεύεις σε κατσαρόλα.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Όπως όλα τα φυτικά πιάτα, και αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ίνες, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, Βιταμίνη Β1, Β6, Β9 (φολικό οξύ), A, και C. Και όπως όλα τα φυτικά πιάτα, ναι, περιέχει και πρωτεΐνη (17 γρ. ανά πιάτο).

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Η σούπα είναι υπέροχη και κρύα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

97g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

281mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

14%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

335

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές