Υλικά
Για τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια |
|
1 κιλό |
κρεμμύδια |
όσο |
νερό χρειαστεί |
για τη φαβα |
|
1 |
κρεμμύδι μεγάλο |
1 |
καρότο μεσαίου μεγέθους |
2 κούπες |
φάβα |
6 κούπες |
νερό |
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το καραμέλωμα των κρεμμυδιών:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, διαχωρίζουμε τις ροδέλες, και τα ψήνουμε σκεπασμένα, χωρίς νερό, σε μέτρια φωτιά (5/9) μέχρι να κολλήσουν λίγο. Τα ξεκολλάμε από τον πάτο με ελάχιστο νερό και μια ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό, ανακατεύουμε, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε. Ελέγχουμε συχνά και προσθέτουμε επιπλέον νερό (1-2 κ.σ. κάθε φορά) κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατεύοντας συχνά. Η διαδικασία θα πάρει μισή με μία ώρα.
Ετοιμάζουμε τη φάβα:
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και το καρότο και τα μαγειρεύουμε στη χύτρα ταχύτητας μαζί με 2 κούπες φάβα και 6 κούπες νερό για 20'. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει.
Με ένα μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε τη φάβα.
Σερβίρουμε τη φάβα και τη γαρνίρεις με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...
Προσθέτεις λίγο επιπλέον νερό όταν αυτό εξατμίζεται κατά τη διάρκεια του καραμελώματος των κρεμμυδιών.

Ήξερες ότι...
Μπορείς να φυλάξεις όσα καραμελωμένα κρεμμύδια σου περισσέψουν στην κατάψυξη, μέσα σε θήκες από παγάκια, και να τα χρησιμοποιήσεις σε σάντουιτς ή πίτσα.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Προσθέτοντας λίγη κάπαρη και λεμόνι.
Με κρεμμύδι ξερό το οποίο έχεις κόψει και έχεις βάλει για 30' στο νερό για να μειωθεί η αψάδα του.