Πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές με ρεβύθια

Οι πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές είναι ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο φαγητό στην Ελλάδα που μας φέρνει πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, αφού οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας έσπευδαν να το μαγειρέψουν. Σήμερα δοκιμάζουμε μία νέα εκδοχή του γεμίζοντας τις πιπεριές με ρύζι αλλά και ρεβίθια, απογειώνοντας τόσο τη διατροφική αξία όσο και τη γεύση του!

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 1:30'
  • Εκτέλεση 1:00'
  • μερίδες 4

Υλικά

8

πιπεριές πολύχρωμες

220 γρ.

ρεβύθια

180 γρ.

ρύζι γλασέ

160 γρ.

τοματίνια

1

κρεμμύδι

3

σκελίδες σκόρδο

5 κ.σ.

ελαιόλαδο

1 κ.σ.

πελτές τομάτας

1 κ.σ.

αλάτι

½ κ.σ.

σκόρδο σε σκόνη

½ κ.σ.

κρεμμύδι σε σκόνη

½ κ.σ.

πάπρικα καπνιστή

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μαϊντανός φρέσκος

Προετοιμασία

Βράζεις τα ρεβίθια και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.

Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τα τοματίνια και λιώνεις το σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις για 3'-4' το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το τσιγάρισμα για 1' ακόμα. Τέλος, προσθέτεις τα ρεβίθια, το ρύζι, τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας, και τα μπαχαρικά και ανακατεύεις πολύ καλά.

Αφαιρείς το πάνω μέρος από τις πιπεριές κόβοντάς τις οριζόντια και αφαιρώντας τους σπόρους. Τις γεμίζεις με τη γέμιση που έχεις ετοιμάσει και τις τοποθετείς σε ένα ταψί στο οποίο έχεις στρώσει μια επιφάνεια σιλικόνης ή μια λαδόκολλα.

Ψήνεις στους 180°C για 45'-60'. Αφαιρείς τις πιπεριές από τον φούρνο και στολίζεις με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Απολαμβάνεις!

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να μουλιάσεις τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα, για να μειώσεις τον χρόνο βρασμού.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με άγριο ή καστανό ρύζι.

Να σωτάρεις το κρεμμύδι χωρίς λάδι, για πιο ελαφριά γεύση. Δες εδώ πως.

Συνταγή από
When Helen Cooks

Η Ελένη Ταϊρίδου είναι η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του vegan food blog “When Helen Cooks”. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και εργάζεται ως φιλόλογος, αλλά ταυτόχρονα ασχολείται και με την πραγματική αγάπη της, τη μαγειρική. Ο δρόμος προς τη χορτοφαγία και αργότερα τον βιγκανισμό ξεκίνησε για εκείνη το 2018, όταν παρακολούθησε διάφορα ντοκιμαντέρ και συνειδητοποίησε τί πραγματικά συμβαίνει στα ζώα και κατ’ επέκταση στον πλανήτη. Μέσω της παρουσίας της στα social media έχει ως στόχο τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής. Κάθε εβδομάδα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους καινούργιες συνταγές, ενώ παράλληλα φροντίζει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με vegan/vegan friendly εστιατόρια και προορισμούς, αφού λατρεύει και τα ταξίδια επίσης! Τέλος, από το προφίλ της δεν λείπουν οι οικολογικές συμβουλές και οι προτάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

When Helen Cooks
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})