Υλικά
8 |
πιπεριές πολύχρωμες |
220 γρ. |
ρεβύθια |
180 γρ. |
ρύζι γλασέ |
160 γρ. |
τοματίνια |
1 |
κρεμμύδι |
3 |
σκελίδες σκόρδο |
5 κ.σ. |
ελαιόλαδο |
1 κ.σ. |
πελτές τομάτας |
1 κ.σ. |
αλάτι |
½ κ.σ. |
σκόρδο σε σκόνη |
½ κ.σ. |
κρεμμύδι σε σκόνη |
½ κ.σ. |
πάπρικα καπνιστή |
φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
|
μαϊντανός φρέσκος |
Προετοιμασία
Βράζεις τα ρεβίθια και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τα τοματίνια και λιώνεις το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις για 3'-4' το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το τσιγάρισμα για 1' ακόμα. Τέλος, προσθέτεις τα ρεβίθια, το ρύζι, τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας, και τα μπαχαρικά και ανακατεύεις πολύ καλά.
Αφαιρείς το πάνω μέρος από τις πιπεριές κόβοντάς τις οριζόντια και αφαιρώντας τους σπόρους. Τις γεμίζεις με τη γέμιση που έχεις ετοιμάσει και τις τοποθετείς σε ένα ταψί στο οποίο έχεις στρώσει μια επιφάνεια σιλικόνης ή μια λαδόκολλα.
Ψήνεις στους 180°C για 45'-60'. Αφαιρείς τις πιπεριές από τον φούρνο και στολίζεις με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Απολαμβάνεις!
Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...
Να μουλιάσεις τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα, για να μειώσεις τον χρόνο βρασμού.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με άγριο ή καστανό ρύζι.
Να σωτάρεις το κρεμμύδι χωρίς λάδι, για πιο ελαφριά γεύση. Δες εδώ πως.