Πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές με ρεβίθια

Οι πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές είναι ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο φαγητό στην Ελλάδα που μας φέρνει πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, αφού οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας έσπευδαν να το μαγειρέψουν. Σήμερα δοκιμάζουμε μία νέα εκδοχή του γεμίζοντας τις πιπεριές με ρύζι αλλά και ρεβίθια, απογειώνοντας τόσο τη διατροφική αξία όσο και τη γεύση του!

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 1:30'
  • Εκτέλεση 1:00'
  • μερίδες 4

Υλικά

8

πιπεριές πολύχρωμες

220 γρ.

ρεβίθια

180 γρ.

ρύζι γλασέ

160 γρ.

τοματίνια

1

κρεμμύδι

3

σκελίδες σκόρδο

5 κ.σ.

ελαιόλαδο

1 κ.σ.

πελτές τομάτας

1 κ.σ.

αλάτι

½ κ.σ.

σκόρδο σε σκόνη

½ κ.σ.

κρεμμύδι σε σκόνη

½ κ.σ.

πάπρικα καπνιστή

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μαϊντανός φρέσκος

Προετοιμασία

Βράζουμε τα ρεβίθια και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα τοματίνια και λιώνουμε το σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 3'-4' το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1' ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ρύζι, τα τοματίνια, τον πελτέ τομάτας, και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφαιρούμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές κόβοντάς τις οριζόντια και αφαιρώντας τους σπόρους. Τις γεμίζουμε με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια επιφάνεια σιλικόνης ή μια λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180°C για 45'-60'. Αφαιρούμε τις πιπεριές από τον φούρνο και στολίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Απολαμβάνουμε!

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να μουλιάσεις τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα, για να μειώσεις τον χρόνο βρασμού.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με άγριο ή καστανό ρύζι.

Να σωτάρεις το κρεμμύδι χωρίς λάδι, για πιο ελαφριά γεύση. Δες εδώ πως.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

40g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

3.351mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

38%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

450

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
When Helen Cooks

Η Ελένη Ταϊρίδου είναι η δημιουργός και ιδιοκτήτρια του vegan food blog “When Helen Cooks”. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και εργάζεται ως φιλόλογος, αλλά ταυτόχρονα ασχολείται και με την πραγματική αγάπη της, τη μαγειρική. Ο δρόμος προς τη χορτοφαγία και αργότερα τον βιγκανισμό ξεκίνησε για εκείνη το 2018, όταν παρακολούθησε διάφορα ντοκιμαντέρ και συνειδητοποίησε τί πραγματικά συμβαίνει στα ζώα και κατ’ επέκταση στον πλανήτη. Μέσω της παρουσίας της στα social media έχει ως στόχο τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής. Κάθε εβδομάδα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους καινούργιες συνταγές, ενώ παράλληλα φροντίζει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με vegan/vegan friendly εστιατόρια και προορισμούς, αφού λατρεύει και τα ταξίδια επίσης! Τέλος, από το προφίλ της δεν λείπουν οι οικολογικές συμβουλές και οι προτάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

When Helen Cooks
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})