Ρεβιθάδα Σίφνου

Η αργομαγειρεμένη ρεβιθάδα Σίφνου είναι ο ορισμός του slow cooking. Τα ρεβίθια σιγοβράζουν μέσα στα φημισμένα κεραμικά σκεύη της Σίφνου, ανταλλάσσουν μυρωδιές και αρώματα και χυλώνουν με έναν τρόπο μοναδικό. Το μόνο που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτήν την εξαίσια παραδοσιακή Σιφνέϊκη ρεβιθάδα είναι 5 απλά υλικά, ένα πήλινο σκεύος ή γάστρα και ...χρόνο.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 4:00'
  • Εκτέλεση 13:00'
  • μερίδες 8

Υλικά

500 γρ.

ρεβίθια

2

κρεμμύδια

1 ματσάκι

άνηθο

2 φύλλα

δάφνη

4 κ.σ.

ελαιόλαδο

1,5 λτ.

νερό

3⁄4 κ.γ.

αλάτι

1⁄4 κ.γ.

πιπέρι

Προετοιμασία

Προετοιμάζουμε τα ρεβίθια μουλιάζοντας τα 4-10+ ώρες.

Εκτέλεση

Σε ένα πήλινο σκεύος προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα κρεμμύδια και τον άνηθο ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά προσθέτουμε το νερό το οποίο πρέπει να σκεπάζει τα ρεβίθια και να περισσεύει κατά 3-4 εκ. γιατί ένα μέρος του θα εξατμιστεί κατά το μαγείρεμα.

Σκεπάζουμε το πήλινο σκεύος μας και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 90°C για 10-12 ώρες. Μπορούμε να το βάλουμε από το προηγούμενο βράδυ για ψήσιμο, ώστε το επόμενο πρωί να είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με λεμόνι και απολαμβάνουμε αργά την κάθε μπουκιά! Slow eating δηλαδή!

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να μουλιάσεις τα ρεβίθια σου έαν θέλεις να μειώσεις τον χρόνο μαγειρέματος.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Εάν χρησιμοποιείς χύτρα για να μαγειρεύεις ρεβίθια τότε το μούλιασμα δεν είναι απαραίτητο.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Εάν σου αρέσουν τα ρεβίθια πολύ μαλακά, χρησιμοποίησε αποφλοιωμένα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

13g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

263mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

5%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

331

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γεωργία, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν τη γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές