Ρεβιθοκεφτέδες Ίου

Τραγανοί με άρωμα δυόσμου και τη γήινη γεύση των ρεβιθιών. Εμπνευστήκαμε από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή και φτιάξαμε μία whole food εκδοχή, απολαυστική και πεντανόστιμη. Ταιριάζει υπέροχα με την Συριανή μαϊντανοσαλάτα και αποτελεί μία εύκολη λύση για σνακ που μπορείς να πάρεις στο γραφείο, ή στο σχολείο. Θα τους λατρέψουν μικροί, μεγάλοι. Ιδανικοί επίσης για μωρά που κάνουν baby-led weaning.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 8:00'
  • Εκτέλεση 1:50'
  • ρεβιθοκεφτέδες 30

Υλικά

250 γρ.

ρεβίθια

2

κρεμμύδια

2

φρέσκα κρεμμυδάκια

1

ματσάκι δυόσμο

3 κ.σ.

μαϊντανό

1 κ.γ.

άνηθο

1⁄2 κ.γ.

αλάτι

1⁄4 κ.γ.

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

3⁄4 κούπα

αλεύρι ολικής

Προετοιμασία

Βράζουμε τα ρεβίθια καλύπτοντάς τα με σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε να βράσουν πιο γρήγορα, τα μουλιάζουμε 4-10 ώρες.

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τα ρεβίθια (κρατάμε την ακουαφάμπα για άλλες χρήσεις), τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ή με μια πρέσα πουρέ.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο μπωλ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια επιφάνεια σιλικόνης ή χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψί και το φορμάρουμε με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25' ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ για το σχολείο και το γραφείο.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Παραλείποντας το αλάτι και το πιπέρι, είναι ιδανικοί για μωρά που κάνουν baby-led weaning.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

92g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.893mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

12%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

0%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

46

ανά ρεβιθοκεφτέ

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές