Vegan τυλιχτό σουβλάκι με γύρο μανιταριών

Σουβλάκι με πίτα και γύρο μανιταριών, ή πίτα γύρος μανιταριών όπως το λέμε στην βόρεια Ελλάδα. Όπως και να το πούμε ένα είναι σίγουρο: είναι τo απόλυτο ελληνικό street food σε vegan έκδοση! Με την πλούσια γεύση που του χαρίζουν τα μανιτάρια καρυκευμένα με τα κατάλληλα μπαχαρικά, το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Εύκολη συνταγή, μεγάλη απόλαυση!

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:45'
  • Εκτέλεση 0:40'
  • σουβλάκια τυλιχτά 4

Υλικά

Για τον γύρο μανιταριών

1⁄2 κιλό

μανιτάρια πλευρώτους

250 γρ.

μανιτάρια αποξηραμένα

1 κ.γ.

αλάτι

1 ½ κ.γ.

πιπέρι

2 κ.σ.

μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κ.γ.

ελαιόλαδο

Για τα σουβλάκια

4

πίτες ολικής άλεσης

4 κ.σ.

vegan τζατζίκι

1⁄2

κρεμμύδι

1

ντομάτα

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπωλ και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν.
  2. Τα αφήνουμε 45' να μουλιάσουν και τα στραγγίζουμε.

Εκτέλεση

Μέχρι να ετοιμαστούν τα αποξηραμένα μανιτάρια κόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε φέτες και ετοιμάζουμε το vegan τζατζίκι μας.

Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Στο ίδιο μπωλ προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα μανιτάρια για 20'-25' ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, να πάρουν ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις πίτες μας, χωρίς λάδι, 2' από την κάθε πλευρά ή τις ψήνουμε στην τοστιέρα για 3'.

Συνθέτουμε το σουβλάκι μας: Σε κάθε πίτα απλώνουμε 1 κ.σ. vegan τζατζίκι, το 1⁄4 από τα μανιτάρια, κρεμμύδι και ντομάτα. Tυλίγουμε και απολαμβάνουμε!

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

66g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

4.578mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

12%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

333

ανά σουβλάκι

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Γεωργία Μαλαβάζου

Η κυρία Γεωργία, περήφανη γιαγιά με 3 εγγονάκια, ανακάλυψε τον βιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, όταν η κόρη της έγινε vegan και συμπαρέσυρε ολόκληρη την οικογένεια σε έναν πιο υγιεινό και ηθικό χάρτη διατροφής. Οι συνταγές της, εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και μαγειρεμένες με vegan υλικά, έχουν τη γνώριμη νόστιμη γεύση των πιάτων της «μαμάς».

Γεωργία Μαλαβάζου
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές