Vegan χωριάτικη σαλάτα...

...που τα σπάει εντός και εκτός σπιτιού!

 

Απλά μαγικό πιάτο. Αντί για φέτα, ρεβίθια βρασμένα. Και το καλύτερο; Σε ταβέρνα όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο βίγκαν, μπορείς να μεταμορφώσεις μια σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα, προσθέτοντας βρασμένα ρεβίθια που πλέον τα βρίσκεις και στα σουπερμάρκετ. Δροσερή, αντιοξειδωτική, χωρίς πρόσθετα λίπη, και ταυτόχρονα σούπερ χορταστική!

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:15'
  • μερίδες 4

Υλικά

1

πράσινη πιπεριά

6

ντομάτες μέτριες

1

αγγούρι

1

κρεμμύδι

4 κούπες

ρεβίθια βρασμένα

1 κ.γ.

ρίγανη αποξηραμένη

6 κ.σ. ή 70 γρ.

κάπαρη σε άλμη

6 κ.σ. ή 100 γρ.

φύλλα κάπαρης σε άλμη

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε σχολαστικά την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα για να φύγει το αλάτι τους.

Σε ένα μπωλ κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι χωρίς να το ξεφλουδίσουμε, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα και την ρίγανη, και... Voilà! Καλή όρεξη!

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Είναι κρύα τα λαχανικά σου. Ή να βάλεις τη σαλάτα για μισή ώρα στο ψυγείο πριν την φας.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Όπως όλες οι whole food συνταγές, και αυτή είναι σούπερ θρεπτική γιατί έχει πολλά χρώματα και πλήρη συστατικά. Φαντάσου ότι με 1.400 θερμίδες υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις για μαγνήσιο, σίδηρο, ίνες, βιταμίνες Α, C, E, K, που αντιστοιχούν σε διατροφή 2.000 θερμίδων. Και παίρνεις και ένα σωρό αντιοξειδωτικές ουσίες.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με κόκκινα φασόλια αντί για ρεβίθια.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

101g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.532mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

13%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

2%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

Δεν περιέχει ελεύθερα σάκχαρα

Θερμίδες:

342

ανά μερίδες

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})