Υγιεινή λαδένια Κιμώλου

Μία συνταγή αιγαιοπελαγίτικη, με απλά υλικά και πρωταγωνιστές τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Ιδανική για το καλοκαίρι, όπου οι ντομάτες είναι ώριμες. Μία νηστίσιμη πίτσα, ακόμα πιο ελαφριά από την παραδοσιακή συνταγή, γιατί έχει ελάχιστο λάδι. Απολαύσέ την με παγωμένη μπύρα, ή σαν σνακ για την παραλία.

  • Δυσκολία 2
  • Εκτέλεση 1:30'
  • λαδένιες 2

Υλικά

για τη ζύμη

2 κούπες

αλεύρι ολικής άλεσης

2 κούπες

αλεύρι λευκό

1 κ.γ.

μαγιά

1 κ.γ.

ζάχαρη

1⁄2 κ.γ.

αλάτι

2 κούπες

νερό

για τη γέμιση

3

ντομάτες

3

κρεμμύδια

2

πιπεριές πράσινες ανοιχτές

6

ελιές Καλαμάτας

1 κ.γ.

λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά για τη ζύμη και αφήνεις το ζυμάρι σκεπασμένο με μία πετσέτα για 1 ώρα να φουσκώσει. Θέλεις να διπλασιαστεί σε όγκο.

Εντωμεταξύ προετοιμάζεις τα λαχανικά: Πλένεις και κόβεις σε καρέ τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Αφαιρείς το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβεις σε κομμάτια.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.

Σε ένα ταψί στρώνεις μία επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί και το ραντίζεις με λίγο αλεύρι. Τοποθετείς επάνω του το μισό ζυμάρι και το απλώνεις με τα χέρια σου, πιέζοντας από το κέντρο προς τα τοιχώματα. Απλώνεις επάνω τη μισή ποσότητα των λαχανικών και με ένα πινέλο αλείφεις την περιφέρεια του ζυμαριού με το λάδι. Επαναλαμβάνεις την διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

Ψήνεις τις λαδένιες στους 200°C για 12'-15', μέχρι να ξεροψηθούν οι άκρες.

Σερβίρεις με πράσινη σαλάτα και απολαμβάνεις!

Μικρά μυστικά

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορείς να φτιάξεις 2 χοντρές ή 3 λεπτές λαδένιες, εάν προτιμάς τη ζύμη πιο τραγανή.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με επιπλέον λαχανικά, όπως κολοκύθι και μελιτζάνα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

31g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

1.767mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

9%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

1%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

15%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

298

ανά μερίδα

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές