11-12 | φύλλα κρούστας (τα πιο λεπτά) |
3 | πατάτες μέτριες |
2-3 | καρότα |
200-250 | αρακά |
2 κούπες | γάλα σόγιας άγλυκο |
2 κ.σ. | άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ) |
1-2 κ.σ. | κάρυ γλυκό |
1 κ.σ. | γάλα σόγιας άγλυκο, για επάλειψη |
Ξύνεις τα καρότα και τις πατάτες (δεν πετάς τη φλούδα) για να φύγουν τα χώματα. Τα ψιλοκόβεις σε κυβάκια μεγέθους μικρού ζαριού (πλευρά έως 7 χιλιοστά).
Μαγειρεύεις στον ατμό τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά. Στη χύτρα ταχύτητας θέλουν 7' από τη στιγμή που χαμηλώνεις την ένταση, συν όσο χρόνο πάρει πάνω στην σβησμένη εστία ώστε να ανοίξεις τη χύτρα χωρίς να φύγει ατμός. Όταν είναι ζεστά, τα μεταφέρεις σε ένα πυράντοχο σκεύος (πυρέξ, κεραμικό, ή ατσάλι).
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύεις το γάλα σόγιας (κρύο) με το άμυλο. Φέρνεις σε βρασμό ανακατεύοντας. Αφού αρχίσει να πήζει βγάζεις από τη φωτιά, το αναμιγνύεις με τα λαχανικά, προσθέτεις το κάρυ και ανακατεύεις.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
Κόβεις το φύλλο κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 6-7 εκ. (περίπου 8 λωρίδες ανά φύλλο). Τοποθετείς μία κουταλιά από το μείγμα στην άκρη της κάθε λωρίδας και τυλίγεις σε τριγωνικό σχήμα. Αλείφεις ελαφρώς με το γάλα σόγιας τα πιτάκια από την πάνω πλευρά τους.
Ψήνεις για περίπου 30' μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσεις κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αν περισσέψει γέμιση, φτιάξε ένα γρήγορο ζυμάρι με αλεύρι, νερό, και μαγιά αρτοποιίας σε σκόνη και ετοίμασε μερικά ακόμα πιτάκια. Αν περισσέψουν φύλλα, γέμισέ τα με ένα πρόχειρο μείγμα από ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι ή χούμους, ή ό,τι φαγητό έχεις στο ψυγείο, αφού αφαιρέσεις το ζουμί του: φακές, φασολάδα, σπανακόριζο κ.λπ.

Πρόσεξε να...
Βεβαιωθείς ότι το φύλλο κρούστας δεν έχει ζωικά συστατικά.

Μην ξεχάσεις...
Να καταψύξεις την γέμιση που μπορεί να σου περισσέψει. Τρώγεται και σκέτη.

Ήξερες ότι...
Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Κάθε νοικοκυριό στην Ινδία φτιάχνει τη "δική του" ιδιαίτερη συνταγή, προσαρμοσμένη στις δικές του γευστικές προτιμήσεις.

Δοκίμασέ το κι έτσι...
Βάλε τη γέμιση σε αραβική πίτα, τύλιξέ την και ψήσε την στην τοστιέρα.