Αμυγδαλοβούτυρο

Μια εκπληκτικά πλούσια γεύση για το πρωινό σου.

εύκολο
20'
χρόνος εκτέλεσης
1
κούπα
Υλικά
1 1⁄2 κούπα αμύγδαλα με τη φλούδα
δυνατό μπλέντερ
τίποτε άλλο
Εκτέλεση

Χτυπάς σε δυνατό μπλέντερ αρκετές φορές (30''-60'' τη φορά) τα αμύγδαλα μέχρι να αποκτήσουν ρευστή υφή.

Ανάλογα με την ισχύ του μπλέντερ σου, θα χρειαστεί να το σταματήσεις αρκετές φορές και να κατεβάσεις το μείγμα από τα τοιχώματα του μπλέντερ με μια σπάτουλα.

Μικρά μυστικά
Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Προσαρμόσεις την ποσότητα αμυγδάλων ώστε να σκεπάσεις εντελώς τα μαχαίρια του μπλέντερ σου συν 4-5 εκ. παραπάνω.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να χρησιμοποιήσεις στεγνά αμύγδαλα.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Διατηρείται εκτός ψυγείου. Για τον λόγο αυτό τα σάντουιτς με αμυγδαλοβούτυρο είναι ένα ασφαλές σνακ όταν είσαι εκτός σπιτιού για πολλές ώρες.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Σε σάντουιτς με ψωμί ολικής για σνακ.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:
Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση
Ίνες:
42g
ανά 2.000 θερμίδες
Νάτριο:
3mg
ανά 2.000 θερμίδες
Λίπος:
77%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Κορεσμένο Λίπος:
6%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Σάκχαρα:
3%
των συνολικών θερμίδων του τροφίμου
Θερμίδες:
63
ανά κουταλιά σούπας
>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Από την:Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell.

 

Vegan Mama