Υλικά
1 |
μπανάνα |
1⁄2 κούπα |
νερό |
1⁄2 κούπα |
νιφάδες βρώμης |
1 κ.σ. |
μαύρες σταφίδες |
1⁄2 κ.γ. |
κανέλα |
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε την μπανάνα με το νερό και λιώνουμε με ένα πιρούνι έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις μαύρες σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5' ώστε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την κανέλα και απολαμβάνουμε!
Μικρά μυστικά
Μην ξεχάσεις...
Εάν χρησιμοποιήσεις κομμένα σποράκια βρώμης (steel cut oats), να αφήσεις το μίγμα στο ψυγείο όλο το βράδυ για να μαλακώσει.
Ήξερες ότι...
Προτιμάμε τις μαύρες σταφίδες διότι είναι λιγότερο γλυκιές και δίνουν μια οξύτητα που ταιριάζει στο πιάτο.
Μέχρι τον 18ο αιώνα, δεν είχαν ανακαλυφθεί οι γευστικές και ευεργετικές ιδιότητες της βρώμης και την χρησιμοποιούσαν κυρίως ως ζωοτροφή.
Δοκίμασέ το κι έτσι...
Με τζίντζερ ή/και μοσχοκάρυδο αντί για κανέλα. Με φρούτα του δάσους αντί για σταφίδες. Με μείγμα δημητριακών αντί για βρώμη.