Μπουκίτσες από σύκο και αμύγδαλο

Νόστιμες γλυκιές μπουκίτσες, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, γεμάτες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ιδιαίτερα εύκολη συνταγή για ένα βίγκαν γλυκό με μόνο 6 υλικά και ένα μπλέντερ. Με την φυσική γλυκύτητα των σύκων και άρωμα μοσχοκάρυδου και κανέλας.

 

  • Δυσκολία 1
  • Εκτέλεση 0:15'
  • μπουκίτσες 10

Υλικά

1⁄2 κούπα

αμύγδαλα ωμά

200 γρ.

σύκα αποξηραμένα

4 κ.σ.

πουρές μήλου

1⁄2 κ.γ.

κανέλα

1⁄4 κ.γ.

μοσχοκάρυδο

1 κούπα

νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ σκεπάζεις με ζεστό νερό τα ξερά σύκα και τα αφήνεις να μουλιάσουν.

Τεμαχίζεις στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια.

Στραγγίζεις τα σύκα, κόβεις το καθένα σε 3-4 κομμάτια και τα προσθέτεις στο μπλέντερ μαζί με τον πουρέ μήλου, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάς μέχρι τα σύκα να γίνουν μια λεία πάστα. Ισως χρειαστεί να αφαιρείς το καπάκι κατά διαστήματα και να ενσωματώνεις το μείγμα από τις πλευρές του μπλέντερ, ώστε να χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτεις τη βρώμη και χτυπάς μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρεις το μείγμα σου σε ένα ορθογώνιο δοχείο ή ταψί, και πιέζεις σε όλα τα σημεία ώστε να ισιώσει η επιφάνεια. Βοηθά να έχεις υγρά χέρια αν κολλάει πολύ στα χέρια σου. Χαράζεις το επάνω μέρος της σε 10-12 ορθογώνια ισομεγέθη κομμάτια και βάζεις το σκεύος σου στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει.

Αφαιρείς το σκεύος από την κατάψυξη και κόβεις σε κομμάτια κατά μήκος των χαραγμένων γραμμών. Μεταφέρεις τα κομμάτια σε ένα δοχείο με καπάκι και τα διατηρείς στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρεις.

Μικρά μυστικά

Πρόσεξε να...

Πρόσεξε να...

Να τυλίξεις τις μπουκίτσες σου σε αντικολλητικό χαρτί πριν τις αποθήκευσεις στην κατάψυξη.

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να ετοιμάσεις μεγαλύτερη ποσότητα και να την διατηρήσεις στην κατάψυξη, για να έχεις πάντα νόστιμες γλυκές μπουκίτσες να φας ή να κεράσεις.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 6-8 εβδομάδες.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Με κάρδαμο ή γαρίφαλα ή ακόμα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για επιπλέον γεύση.

Με άλλους ξηρούς καρπούς, όπως κάσιους, φουντούκια ή καρύδια, αντί για αμύγδαλα.

Με σταφίδες ή χουρμάδες αντί για σύκα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

60g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

33mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

28%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

27%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

155

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Emma Roche

Η Emma Roche δημιουργεί συνταγές δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό υγιεινών και προσιτών σε κόστος υλικών. Έχει δημιουργήσει το website PlantPlate.com και είναι συγγραφέας της σειράς βιβλίων "Whole Food Plant-Based on $5 a Day". Είναι πιστοποιημένη στην φυτική διατροφή από το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο Food Over Medicine and Weight Loss μέσω του Wellness Forum Health. Η Emma είναι επίσης μέλος της ομάδας του McDougall Health & Medical Center.

Τα βιβλία της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από το Payhip και η εκτυπωμένη έκδοση του βιβλίου της "Whole Food Plant-Based on $5 a Day" είναι διαθέσιμη μέσω blurb.

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

Emma Roche
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές