Πουρές Μήλου

Ο πουρές μήλου έχει πολύ απλή, αλλά υπέροχη γεύση και υφή. Έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να αντικαταστήσει τη μαρμελάδα στο ψωμί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπάρες ως συνδετικό. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει μέρος από το λάδι στο κέικ, ώστε να γίνει πιο light.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:05'
  • Εκτέλεση 0:20'
  • κούπα 1

Υλικά

2

μήλα

1⁄4 κ.γ.

κανέλα

1⁄4 κ.γ.

νερό

1 κ.γ.

χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο

Προετοιμασία

Πλένουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε κύβους.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα μήλα, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού, και το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20'-25'.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα υλικά. Αν θέλουμε πιο λεία εμφάνιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι ή ένα stick blender. 

Σαν επιδόρπιο τρώγεται ζεστός ή κρύος.

Διατηρείται στο ψυγείο 4-5 μέρες και στην κατάψυξη 1 μήνα.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τον χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μπάρες από χουρμάδες και βρώμη.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Αν δεν βάλεις κανέλα ο πουρές μήλου θα γίνει πιο χρυσός, ενώ με την κανέλα γίνεται πιο σκούρος.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Για να μην χάσεις τα οφέλη των ινών, ή για πιο ρουστίκ εμφάνιση,  μπορείς να μην αποφλοιώσεις τα μήλα, αλλά να τα ψιλοκόψεις σε πιο μικρά κομμάτια.

Τα διατροφικά στην συνταγή αυτή είναι υπολογισμένα με μη αποφλοιωμένα μήλα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

95g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

55mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

0%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

79%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

146

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές