Πουρές Μήλου

Ο πουρές μήλου έχει πολύ απλή, αλλά υπέροχη γεύση και υφή. Έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να αντικαταστήσει τη μαρμελάδα στο ψωμί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπάρες ως συνδετικό. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει μέρος από το λάδι στο κέικ, ώστε να γίνει πιο light.

  • Δυσκολία 1
  • Προετοιμασία 0:05'
  • Εκτέλεση 0:20'
  • κούπα 1

Υλικά

2

μήλα

1⁄4 κ.γ.

κανέλα

1⁄4 κ.γ.

νερό

1 κ.γ.

χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο

Προετοιμασία

Πλένεις τα μήλα, αφαιρείς τα κουκούτσια τους και τα κόβεις σε κύβους.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τοποθετείς τα μήλα, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού, και το νερό. Σκεπάζεις με το καπάκι και τ' αφήνεις να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνεις την θερμοκρασία και σιγοβράζεις για 20'-25'.

Κατεβάζεις την κατσαρόλα από την εστία και με ένα πιρούνι πολτοποιείς τα υλικά. Αν θέλεις πιο λεία εμφάνιση μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μούλτι ή ένα stick blender. 

Σαν επιδόρπιο τρώγεται ζεστός ή κρύος.

Διατηρείται στο ψυγείο 4-5 μέρες και στην κατάψυξη 1 μήνα.

Μικρά μυστικά

Μην ξεχάσεις...

Μην ξεχάσεις...

Να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τον χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μπάρες από χουρμάδες και βρώμη.

Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...

Αν δεν βάλεις κανέλα ο πουρές μήλου θα γίνει πιο χρυσός, ενώ με την κανέλα γίνεται πιο σκούρος.

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Δοκίμασέ το κι έτσι...

Για να μην χάσεις τα οφέλη των ινών, ή για πιο ρουστίκ εμφάνιση,  μπορείς να μην αποφλοιώσεις τα μήλα, αλλά να τα ψιλοκόψεις σε πιο μικρά κομμάτια.

Τα διατροφικά στην συνταγή αυτή είναι υπολογισμένα με μη αποφλοιωμένα μήλα.

Διατροφικά χαρακτηριστικά:

Οι διατροφικές πληροφορίες των συνταγών είναι κατά προσέγγιση

Ίνες:

95g

ανά 2.000 θερμίδες

Νάτριο:

55mg

ανά 2.000 θερμίδες

Λίπος:

3%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Κορεσμένο Λίπος:

0%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Σάκχαρα:

79%

των συνολικών θερμίδων του τροφίμου

Θερμίδες:

146

>= 25g
< 25g
<= 2000mg
> 2000mg
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
<= 10%
> 10%
Συνταγή από
Vegan Mama

Vegan από το 2007, mama από το 2009, blogger από το 2010, whole food eater από το 2012, η Vegan Mama εξειδικεύεται στη δημιουργία υγιεινών vegan συνταγών με απλά υλικά. Είναι η πρώτη (από το 2016) ελληνίδα κάτοχος του Plant Based Nutrition Certificate, του προγράμματος που δημιούργησε το T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies σε συνεργασία με το eCornell. Τις συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στο blog της veganmama.gr

Αναδημοσίευση συνταγής κατόπιν αδείας.

 

Vegan Mama
Αξιολογήσεις συνταγής ({{reviewsData.length}})

Περισσότερες vegan συνταγές